LIFT - New dimensions of media, arts and culture

LIFT 2019: J-P Valkeapää | Alakulttuurin erityinen ja inhimillinen yleinen

  • 36 min
  • toistaiseksi

Käsikirjoittaja & ohjaaja J-P Valkeapää avaa Koirat eivät käytä housuja -elokuvan taustoja.

Koirat eivät käytä housuja on epätavallinen rakkaustarina – mustan huumorin sävyttämä kertomus Juhasta, surunsa lamauttamasta miehestä joka löytää sadomasokismista uuden suunnan elämälleen. Elokuva sai ensi-iltansa Quinzaine des Realisateurs -sarjassa Cannesin elokuvafestivaaleilla toukokuussa. Elokuva on jo myyty mm. Iso-Britanniaan, Venäjälle ja Japaniin ja Cannesin lisäksi se on valittu mm. Toronton ja Karlovy Varyn elokuvafestivaalien ohjelmistoon.

J-P Valkeapää on syntynyt Porvoossa vuonna 1977. Hän on opiskellut elokuvaohjausta Taideteollisessa korkeakoulussa. Valkeapää on ohjannut kolme pitkää näytelmäelokuvaa: Muukalainen (2008), He ovat paenneet (2014) ja Koirat eivät käytä housuja (2019). Kaikki kolme elokuvaa saaneet lukuisia palkintoja ja niitä on näytetty elokuvafestivaaleilla ympäri maailman

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa vain Suomessa

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

LIFT - New dimensions of media, arts and culture

Inspiroidu mediasta, taiteesta ja kulttuurista

LIFT - New dimesions of Media, Arts & Culture on tapahtuma, joka on täynnä inspiraatiota ja elämyksiä. Tapahtuma tarjoaa uusia kokemuksia ja näkemyksiä, sekä kertoo, mihin suuntaan kannattaa mennä seuraavaksi.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä