Radio Suomi Rovaniemi

Arctic Weekend-tapahtuma starttasi Rovaniemellä

 • 5 min
 • toistaiseksi

Lähetykset

 • pe 25.10.2019 17.58 • Yle Areena

Jaksot

 • Alakemijoen VPK on toiminut vuodesta 2016 lähtien uusissa avarissa tiloissa Muurolan kylällä rautatien ja Nelostien vieressä. Varsinaisia tulipalojen sammutuksia on enää vähemmän. Eniten työllistävät liikenneonnettomuudet. Juha Mäntykenttä on tututustumassa tiloihin Alakemijoen VPK:n päällikön Mika Teräsniskan kanssa.

 • Yksi ihminen kuoli Rovaniemellä helmikuun alussa sattuneessa kolarissa. Onnettomuus sattui Kemintiellä eli nelostiellä lähellä Muurolan kylää. Onnettomuuden jälkeen osa ihmisistä ei välitttänyt tapaturmasta vaan ajoivat onnettomuuspaikan ohi kevyenliikenteen väylää pitkin, esteistä ja kielloista huolimatta. Pelastushenkilökunta sai kuulla päälle vielä haistattelua. Kerta ei ole ensimmäinen. Ihmisten välinpitämättömuus onnettomuuspaikoilla on lisääntynyt.
  Lapin pelastuslaitoksen palopäällikkö Ari Saarenpää ja Alakemijoen VPK:n päällikkö Mika Teräsniska ovat Juha Mäntykentän haastattelussa.

 • Saana Guttorm teki historiaa tämän vuoden Voice of Finlandissa. Hän lauloi saamen kielellä. Idean tähän hän sai pojaltaan, joka kuulemma vähän väliä on ihmeissään siitä, miksi hänen kaverinsa eivät tunne saamelaismusiikkia. Toimittajana Jarmo Siivikko.

 • Pekka Jääskö palasi vastikään työkomennukselta Kiinan Zibonista, missä hän oli suomalaisen firman työntekijänä maanpuhdistustöissä. Rovaniemeläinen Jääskö onnistui työkavereineen saamaan liput kiinlaisen lentoyhtiön koneeseen ja saapui Suomeen tiistaina 11.2.2020. Hän ihmetteli Helsingissä, että kukaan ei tarkistanut millään tavallla koneen matkustajia, vaikka se tuli Kiinasta Korona-virusalueelta. Sirkku Savusalo haastattelee Pekka Jääsköä.

 • Emilia Hanhivaara tarjosi sosiaalisessa mediassa ilmaista lastenhoitoapua yksinhuoltajille ja sai valtaisan tykkäysaallon. Maria Hietanen tykkäsi ideasta ja keksi pari muutakin ilmaista hyvää apua, jota läheinen voisi arvostaa.

 • Sodankyläläinen Maria Hietanen lähtee usein iltaisin kahdeksan kilometrin kävely- tai juoksulenkille kolmevuotiaan Nilsin kanssa, joka istuu rattikelkassa.

 • Savukosken lukiossa pistettiin kekkerit pystyyn viiden abin voimin: kuvassa Inka Karvonen, Asla Matero, Janna Ratavaara, Saana Suokanerva ja Pinja Karjalainen.

 • Tuomas Liitolan on elänyt mielenkiintoisen elämän vaikka ikää on vasta 33 vuotta. Mies on toiminut TPS:n liigajääkiekkojoukkueen joukkueenjohtajana, videovalmentajana, maanviljelijänä, myllärinä. Nykyisin Tuomas Liitola on Rovaniemen Kiekon naistenjoukkueen päävalmentaja. RoKin naiset pelaavat jääkiekko korkeimmalla sarjatasolla. Mikä on saanut vaihtamaan uraa useita kertoja elämässään ja millaista toimiminen myllärinä oli? Juha Mäntykenttä on Lapin Urheiluopistolla Rovaniemellä..

 • Rovaniemen Muurolasta Markku Niemelä jäi eläkkeelle. Ajatuksena oli jatkaa töitä myös eläkkeellä, mutta sitten elämä toi eteen uusia haasteita. Toinen silmä sokeutui ja töihin ei voinut enää palata. Millaista elämä silmän sokeutumisen jälkeen oli? Ja miten vain toisella silmällä näkevä Markku Niemelä innostui lähtemään henkilökohtaiseksi avustajaksi täysin sokealle? Lähdemme metsään Markku Niemelän ja Juha Mäntykentän kanssa..

 • Sampsa Astala sai potkut euroviisuvoittaja Mr. Lordin bändistä aikanaan kymmenen yhteisen soittovuoden jälkeen. Millaista omaa uraa on ollut luoda omalla naamallaan? Sampsa Astalan bändin kuuluu myös kaksi muuta Lordissa soittanutta jäsentä, basisti Niko Hurme ja kosketinsoittaja Leena Peisa. Myös he kertovat mikä sai aikanaan lähtemään Eurovision laulukilpailun voittaneesta maailmaa kiertävästä kokoonpanosta. Juha Mäntykenttä tapasi muusikot.

 • Marko Oikarainen aloitti kamppailulajien harrastamisen alle 10-vuotiaana. Tie judosalille vei siksi että pienikokoisena halusi oppia puolustamaan itseään. Judon parissa meni kymmenen vuotta, SM-mitaleja ja maajoukkue. Tuli loukkaantuminen, laji jäi ja elämä jumiutui sohvalle perunalastuja syömään. Mies muuttui ja sen huomasivat myös läheiset. Sitten mies löysi itselleen brasilialaisen jujutsun. Joulukuussa 2019 hän otti lajissa MM- prossia, 33-vuotiaana. Kuuntele Marko Oikaraisen kasvutarina pienestä pojasta, perunalastupussin kautta MM-pronssille. Juha Mäntykenttä on Rovaniemellä Kamppailukeskuksella..

 • Kuvanveistäjä, taideseppä on tehnyt taidetta nelisenkymmentä vuotta. Mies rakastaa takoa rautaa ja pusata puuta. Juha Mäntykenttä on taidesepän pajalla Rovaniemen Muurolassa.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä