Östnyland på 20 minuter

16.12.2019: Borgåbon Björn Roos sålde allt och åkte till Sydeuropa på roadtrip och nu kan du återvinna din söndriga pulka

 • 20 min
 • toistaiseksi

I dagens podcast handlar det också om svårigheterna att hitta behörig dagispersonal. I Lovisa är det ändå lättare än i huvudstadsregionen. Borgåbon Vera Stolt ser inte ut att få en EM-plats i konståkning.

I programmet medverkar Sofia Hoff, Björn Roos, Vera Stolt och Evelyn Asaftei.

Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Lone Widestam och Mira Bäck är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

Lähetykset

 • ma 16.12.2019 10.51 • Yle Areena

Jaksot

 • I dagens podcast hör vi också Borgå stads nya kulturkoordinator. Under det milda och snöfattiga sportlovet har många barn och unga hittat till kulturaktiviteter inomhus.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Fredrika Lindholm och Rebecka Svedberg är reportrar. Mikael Crawford är producent.

 • Mikaela Nylander (SFP) berättar om tomheten efter att ha fallit ur riksdagen och glädjen över det nya uppdraget som styrelseordförande för Kulturfonden. Men hon tackade inte genast ja. På tisdagsmorgonen var många Lovisabor ute och tittade hur högt vattnet nått. Slalombackarna har öppet trots det milda vädret.

  Medverkande i podcasten är Immo Toivari, Ralf Lindén, Jennifer Andersson, Niklas Blomander och Esa Pihlajaniemi.

  Vi som gör podcasten heter Helena von Alfthan, Stefan Härus, Rebecka Svedberg och Mira Bäck.

 • Det hettade till när Mia Heijnsbroek-Wirén från Lovisa stadsstyrelse (SFP) och Markku Välimäki från Borgå stadsstyrelse (Saml) diskuterade framtida tågbanor i Östnyland. Frågan är om järnväg ska byggas från Borgå mot Lovisa eller Kouvola. Ungdomslokalen Zentra i Borgå har förnyat sitt utbud av spelmaskiner och byggt ett nytt rum för spel. Ungdomsarbetarna Erica Wallén och Mats Holmström berättar mer.

  Vi som gör podcasten heter Helena von Alfthan, Stefan Härus och Leo Gammals.

 • Vi besöker Forsby hälsogård och talar med Anne Annala och Tessi Herranen som jobbar där. Grundtrygghetsdirektör Carita Schröder berättar varför läkaren inte kunnat komma. Olivia Kortelainen från PSS damer berättar om innebandylagets spelstil. Borgå ljus och Å-fest var publiksuccéer.

  Vi som gör podcasten heter Helena von Alfthan, Hedvig Sandell, Stefan Härus och Fredrika Sundén.

 • Dirigent Camilla Wiksten-Rönnbacka och korist Maria Fagerholm från Cawiar har fått sitta i juryn i ett musiktävlingsprogram. Det blir ljusfestival i Borgå och vi får en tjuvtitt vid domkyrkan. Fredagskaffegästerna Christel Liljeström och Mikael Grönroos tycker alla hjärtans dag är en kommersiell högtid.

  Vi som gör podcasten heter Helena von Alfthan, Stefan Härus och Fredrika Sundén.

 • I dagens podcast funderar vi också på om det milda vintervädret har lett till mer inomhusaktiviteter. Bland annat i Borgå simhall trivs Borgåbor som inte kan skida i vinter.

  I programmet medverkar Guy Enqvist, Joel Karlsson, Miika Forsström, Alli Liljeström, Maija Blomqvist, Patrik Johansson och Eljas Aalto.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Hedvig Sandell är reporter och Bettina Aspfors är producent.

 • Pernå skärgårds vattenandelslag har klarat sig bra och vill nu bli ett verksamhetsområde. Vad det betyder i praktiken får du veta i dagens podcast. Västra åstranden i Borgå ska snart få ny belysning, som är både smart och energisnål.

  I programmet medverkar Kaisa Koivula, Nina Kinnunen, Eva-Maria Back, Juhani Sillanpää, Britt-Lis Sederholm och Maj-Britt Jokela.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Hedvig Sandell och Mira Bäck är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast ska vi också på fågelskådning. Under den här milda vintern kan man få syn på arter man normalt inte ser i regionen den här tiden på året. Strejken vid Corenso i Lovisa är över, vi hör huvudförtroendemannen kommentera läget.

  I programmet medverkar Torbjörn West, Jonas Lindblom, Kim Kuhlberg, Marianne Putus, Ida Stenfors, Helene Erlund, Cinja Borgström och Ada Ullberg.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck, Leo Gammals och Stefan Paavola är reportrar.

 • I dagens podcast handlar det också om Robin Hund & Hans glada orkester, som fick ta emot ett Emmapris under veckoslutet. Vi hör Tomas Järvinen berätta om hur det kändes att vara på galan.

  I programmet medverkar Timothy Kühn, Markus Hammarström, Tomas Järvinen, Niklas Läckström och Rikard Lindström.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Mikael Kokkola är morgonreporter. Rebecka Svedberg och Helena von Alfthan är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Hur få tag på rätt råvaror för helt ekologiska restaurangmenyer undrar Gustav Söderström och Malin Furu. Har Borgå tappat bort Fredrika Runeberg i allt firande av maken, funderar Malin Lönnroth och Christina Mickos vid kaffekoppen.

  Vi som gör podcasten heter Mikael Kokkola, Fredrika Sundén och Stefan Härus.

 • I stadshuset i Borgå var det applåder, tal, skålar, Runebergstårtor och blommor som gällde för för pristagaren Ralf Andtbacka.

  På åkrarna i Hindersby står Thomas Antas och funderar på hur den milda vintern, som bara fortsätter och fortsätter, påverkar livet som jordbrukare.

  Vi som gör podcasten heter Mikael Kokkola, Fredrika Sundén och Stefan Härus.

 • Vi har kollat upp hur ovanligt det egentligen är att Borgå å inte har is i februari. Forna elever besöker småskolan i Hammars som ska byggas om till bostäder. Lappträsk har fått en ny ordförande för kommunstyrelsen, och de danska möblerna blir kvar i biblioteket. Eftersom det är Runebergsdagen smakar vi på en Runebergstårta.

  Medverkande i podcasten är Egil Green, Ted Lönnroos, Christina Ingelin, Stig Törnblom, Tua Åberg, Kim Jordas och Pia Aaltonen.

  Vi som gör podcasten heter Helena von Alfthan, Mikael Kokkola, Stefan Härus, Leo Gammals, Rebecka Svedberg och Fredrika Sundén.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä