Östnyland på 20 minuter

to 19.12.2019

 • 0 s
 • toistaiseksi

Hann du inte lyssna på hela den östnyländska radiosändningen idag på morgonen? Missade du något du gärna hade lyssnat på? Ingen fara. De bästa bitarna hittar du i vår podcast Östnyland på 20 minuter.

Lähetykset

 • to 19.12.2019 13.20 • Yle Areena

Jaksot

 • I thrillerserien Huone 301 får Linnea Skog pröva på nya utmaningar som skådespelare. I Haiko tar yrkesinstitutet Inveon farväl med en sista fest. Med på den är studerandena Lia Sivén och Leonard Kurki.

  Mikael Kokkal är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast fokuserar vi på Östersundomplanen som föll i domstol. För mer än 10 år sedan annekterade Helsingfors Östersundom av Sibbo, som motsatte sig det. Redan då påpekade man att naturvärden kan sätta käppar i hjulet för Helsingfors stora utvecklingsplaner. Nu anser förvaltningsdomstolen att de nuvarande planerna hotar Naturaområdet. Borde Sibbo få tillbaka Östersundom av Helsingfors?

  I programmet medverkar Casimir Eriksson, Christer Weckström, Johan Funck, Birgit Lindholm och Kaj Lindqvist.

  Katarina Lind är programvärd, Mikael Kokkola är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Hedvig Sandell är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast besöker vi också den nyvalda lucians hem. Dessutom pratar vi om varför frågan om östra Borgås skolor bordlades på stadsstyrelsens möte.

  I programmet medverkar Lisa Rönnberg, Matilda Klemets, Elvira Illman, Karin Wadenström, Jan D. Oker-Blom och Elin Blomqvist-Valtonen.

  Katarina Lind är programvärd, Leo Gammals är nyhetsvärd och Mikael Kokkola är morgonreporter. Hedvig Sandell är reporter och Mikael Crawford är producent.

 • I dagens podcast hör vi också mer om brandinspektioner som görs i östnyländska butiker inför julen. Vi hör också hur det gick för syskonen Antell i VM i rullstolsdans.

  I programmet medverkar Patrick Franck, Max Fredriksson, Margaretha Jämbäck, Filippa Hella, Hans Sällström, Jonatan Holmström, Nicolina Blomander och Alina Johansson.

  Katarina Lind är programvärd, Leo Gammals är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Hedvig Sandell och Rebecka Svedberg är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Med Estrids bokklubb sprider 14-åriga Estrid Airas läsglädje på nätet. Niklas Skog ser till att publiken trivs då Akilles spelar bandy i Borgå. Vid Stora Byvägen finns ett gäng gamla trähus i blått, gult och vitt, som både förtjusar och förfärar.

  Vi som gör podcasten: Mikael Kokkola är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck och Rebecka Svedberg är reportrar. Bettina Aspfors är

 • Att börja skjutsa elever till Borgå centrum från Sannäs och Illby istället för att satsa på skolbyggnaderna är ingen bra idé anser Marianne Falck-Hvilstafeldt som är ordförande för Sannäs Hem och skola.

  I Ebboskogarna pågår delar av försvarsmaktens huvudkrigsövning Kaakko 19. På onsdag var det dags för en charmoffensiv bland dagisbarn. Vi möter Ida Karlqvist och Mats Hansson.

  Mikael Kokkola är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck är reporter. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast träffar vi också Christoffer Hällfors (SFP), som flyttar från Lappträsk vid årsskiftet och samtidigt lämnar sina förtroendeuppdrag i kommunen.

  I programmet medverkar Helen Högström, Mika Sorajoki, Christoffer Hällfors och Hanna Hörhammer.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck och Helena von Alfthan är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Har du redan bekantat dig med utvecklingsplanerna för Borgå centrum? I går presenterades de på ett möte för allmänheten. Vi får höra några Borgåbors åsikter om planerna. Vi får också träffa Lovisanejdens nyvalda lucia Emma Hansson.

  I programmet medverkar Martin von Schoultz, Emma Hansson, Dan Mollgren, Heini Korpelainen, Anne Malve, Matias Melén, Fredrick von Schoultz och Meri Liikanen.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck, Mikael Kokkola och Leo Gammals är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast träffar vi också Anne Johansson Padilla. Hon har valts till vikarierande verksamhetsledare vid Kulturhuset Grand i Borgå. Nu är hon full av iver över att ta itu med arbetet.

  I programmet medverkar bland andra Anne Johansson Padilla, Tuula Hynninen, Sofia Ahlberg, Kirsi Weckman-Toikkanen, Dan Mollgren, Matti Lavonen och Sven Backman.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Helena von Alfthan och Rebecka Svedberg är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I podcasten möter vi pressfotograf Kristoffer Åberg som är Östnylands luciafotograf par excellence. Och fredagskaffegästerna Malin Lönnroth och Mikael Grönroos dömer ut bilskolekartellen i Borgå.

  Mikael Kokkola är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd, Fredrika Sundén är morgonreporter och Mira Bäck är reporter.

 • Har du väntat på att de nya trapporna vid Kvarnåsen i Lovisa ska bli klara? Nu är de klara och ska snart invigas officiellt. Polisen har slutat leta i terrängen efter kvinnan som försvann i Strömfors. Vi pratar också om Lovisas julhem, som snart öppnar dörrarna för allmänheten.

  I programmet medverkar Katarina Broas, Carita Liljendahl och Markus Hammarström.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Mikael Kokkola är morgonreporter. Helena von Alfthan och Rebecka Svedberg är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Var ska läger och ungdomsverksamhet ordnas om Lovisaförsamlingarna säljer Pernå prästgård? I dagens podcast hör vi mer om 240 meter långa nät som flyttades en kilometer och förstördes på samma gång.

  I programmet medverkar Per-Johan Gabrielsson, Cecilia Andersson och Ann-Mari Karlsson.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck och Leo Gammals är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä