X3M Dag

ti 24.12.2019

 • 2 h 44 min
 • 5 pv

med Hannes och Walter.

Lähetykset

 • ti 24.12.2019 13.15 • Yle X3M

Jaksot

 • Hannes hade som vanligt denna fredag tävlingen som fick heta Tidsmaskinen. Han söker efter ett årtal, din uppgift är ta reda på vilket årtalet är! Förutom detta berättade han att det i Sverige visades porr istället för info om trafiken på en busshållplats.

 • Hannes hittade intressant information om män i florida. Det var nämnligen så att sociala medier sade att Hannes skulle googla "Florida man + valfritt datum", vilket han gjorde. Lyssnarna skickade sen in egna datum och de fick svar på vad för sorts konstigheter män i Florida gjort på de utvalda datumen, vilket var mycket.

 • Hannes fick besök av Axel Brink som är med i podden Lägsta Domstolen. I det senaste avsnittet tog de upp E-sport och funderade kring om det faktiskt är en sport. Därtill bjöd Axel på siffror över hur stor E-sport är. Förutom detta funderade Hannes på ett intressant fall i USA där en man utmanade sin fru i en svärdfajt.

 • En ny destination har Hannes skrivit ledtrådar om till tävlingen "Vart är du på väg". Förutom tävling så snackas det om en fotbollsselare som fick axeln ur led och inte spelade en enda match för sitt nya lag, Megxit och popcorn som fastnat mellan tänderna och nästan leder till att en person kolar vippen.

 • Du får större bröst om du äter en vegetarisk hamburgare på en snabbmatskedja i USA! Nja, stämmer väl inte? Högst antaligen inte, men vissa menar att detta stämmer. De menar att män som äter denna hamburgare gjord på råvaror från växtriket får större bröst. Andra snackisar handlade om barer i Indien som säljer ren luft, hotell i Australien som beställer öl och folk som beställer blöjor men blöjorna de får är redan använda.

 • Hannes fick reda på en grej om sig själv denna vecka. Tydligen så "zoomar" han ut under vissa samtal. Han sitter alltså och talar med en person, tittar på personen men lyssnar inte på vad som sägs. Taskigt! I dagens sändning så tävlas det också i "Tävlingen som fick heta tidsmaskinen".

 • Denna torsdag kom Vasabon Milja Ångerman på besök till studion. Teman som hon och Hannes tog upp var problem i samboförhållanden och utseende. Dessutom blev Hannes i denna sändning tipsad av lyssnarna att Kjell har sänt en hel sändning helt naken, alltså helt naken! Detta var något som Hannes inte hade någon aning om.

 • Nicke Aldén är en av programledarna i Egenland. Den tredje säsongen spelades in i somras och Nicke är med i Hannes program och talar om tre av resmålen. Bland annat tipsas det om en grotta i centrala Åbo. förutom detta så hittade Hannes ett japanskt företag som säljer intressanta saker för dyra pengar. Du kan alltså köpa en mask, denna mask ser exakt ut som ditt husdjurs huvud.

 • Tisdag betyder givetvis tävlingen "Vart är du på väg" tillsammans med Hannes. Ledtrådarna är som vanligt knepiga, men visst fick en lyssnare till det redan på första ledtråden. Andra snackisar idag handlade om fördelarna med att sova tillräckligt mycket.

 • Hannes pratade idag om en tjej som tänkt till och har kommit på en dräkt där det växer grönsaker och annat gotigottens. Du bär alltså själv denna dräkt, och på dräkten kan du odla bland annat kål, jordgubbar och ärtor. Perfekt till knytkalaset men oerhört opraktisk annars. Förutom detta snackade Hannes även om en 92-åring i USA som skulle få en vinflaska hemkörd, men eftersom ID saknades blev hon utan.

 • Hannes har lärt sig något nytt som kan förklara mycket. Du har säkerligen sett många i Idol som sjungit och varit oerhört dåliga på att sjunga. Dessa personer har ofta efteråt sagt att de nog kan sjunga och juryn inte kan något alls. Detta fenomen kan förklaras av något som heter Dunning-Kruger-effekten. Förutom detta så tävlas det i "Tävlingen som fick heta Tidesmaskinen".

 • Har du hört talas om Mariko Aoki-fenomenet? Antagligen inte! Det handlar om personer som blir bajsnödiga när de besöker ett bibliotek. Dessutom funderar Hannes på nyårslöften, dels sina egna men också lyssnarnas.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä