Vegas vinterpratare

Bo-Göran Åstrand

 • 56 min
 • 10 kk 2 pv

Biskop Bo-Göran Åstrand vinterpratar om sin egen ensamhet, men också om hur kyrkan har uteslutit och diskriminerat människor med Bibeln som ursäkt.
Redaktör: Maria Sundblom Lindberg, Parad Media.

Lähetykset

 • ke 25.12.2019 10.03 • Yle Vega

Jaksot

 • Fotografen Johannes Romppanen är pappa till tre barn. Yngsta dottern Lilja är 6 år och har en allvarlig hjärnskada, till följd av komplikationer under förlossningen julen 2013. Johannes tar lyssnaren med in i sin vardag fylld av oro, stress och rädsla. Men också glädje, lycka och tacksamhet. Ett vinterprat om att vara specialförälder och samtidigt försöka räcka till som förälder till två friska barn, partner till sin hustru och yrkesman med ett kreativt och krävande jobb. Redaktör: Thomas Lundin, Parad Media.

 • Författaren Anna Gullichsens lillebror gick genom isen och drunknade en aprildag när han var bara 4 år gammal. Anna var 5 år och fick skulden, eftersom hon borde ha vaktat honom bättre. Sorgen tystades ner, locket lades på och allt skulle fortsätta som tidigare. Nu, mer än 50 år senare, vinterpratar hon om skuld och saknad, men också om förlåtelse och försoning. En överlevnadshistoria med hoppfulla strimmor i mörkret. Redaktör: Thomas Lundin, Parad Media.

 • Biskop Bo-Göran Åstrand vinterpratar om sin egen ensamhet, men också om hur kyrkan har uteslutit och diskriminerat människor med Bibeln som ursäkt.
  Redaktör: Maria Sundblom Lindberg, Parad Media.

 • Läsambassadören och bloggaren Amanda Audas-Kass vinterpratar om kärleken till livet, bortom perfektion. Om mod att våga visa sina sprickor. Hon väljer att visa sina egna, för att det är helande. Hon talar om hur lätt det var att bli gravid, och hur svårt att bli mamma. Och om hur det är att fira jul i en familj där det kanske inte finns för många präster, men i alla fall inte för få. Redaktör: Thomas Lundin, Parad Media.

 • Skådespelaren Jonna Järnefelts ungdomsdröm var att bli dansare. Istället blev hon skådespelare, med kroppen som ett viktigt verktyg. I sitt vinterprat talar hon om hur kroppen förändras, om den varma gemenskapen som finns på teaterscenen, om hur det känns att släppa taget om sina vuxna barn och om vackra möten i simhallen. Redaktör: Jessica Jensen, Parad Media.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä