Kulttuuribroilerit

Lauantaisin klo 10.00, Yle Radio 1

Uudenlaista keskustelua taiteesta, tapahtumista ja ilmiöistä neljän lukiolaisen voimin. Nuoret ruotivat kokemuksia teatterista, musiikista, kirjallisuudesta ja kuvataiteista.

Jaksot

  • Onko Pyhimys älykköräppäri, ja miksi Paperi T voi olla samaan aikaan traumatisoiva, että ihana? Kulttuuribroilerit-ohjelmassa pohditaan lyriikan olemusta Ali Isokankaan, Telma Pietiäisen, Timo Kalliokosken ja Mio von Reichen johdattelemana.

  • Neljän helsinkiläislukiolaisen tapaamisessa pohditaan dokumenttielokuvien olemusta ja arvioidaan DocPoint-festivaaleilla nähtyjä elokuvia. Myös luontodokumentit ja magnustiinit mainitaan. Kulttuuribroilerit-ohjelman toimittavat Ali Isokangas, Telma Pietiäinen, Timo Kalliokoski ja Mio von Reiche.

  • Onko Kallion punaviherkupla todellinen ilmiö? Entäpä musiikin eri lajien harrastajien, klasari- tai jazz-kuplat? Suojelevatko sisäpiiriläiset itse omaa kuplaansa ja synnyttääkö se turhaa vastakkainasettelua? Kuplien todellisuutta pohtivat ohjelmassaan Ali Isokangas, Timo Kalliokoski, Telma Pietiäinen ja Mio von Reiche. Ohjelman on Ylelle tuottanut Femkanten Media Oy.

  • Kulttuuribroilereiden ensimmäisessä jaksossa pohditaan, kuunnellaanko nuoria tarpeeksi ja otetaanko heidät vakavasti myös kulttuurin kuluttajina. Onko nuorisokielellä puhutteleminen falskia kosiskelua ja toimiiko se ylipäätään? Entä onko taiteilijan iällä mitään merkitystä? Näitä kysymyksiä pohtivat ohjelmassaan Kulttuuribroilerit Ali Isokangas, Timo Kalliokoski, Telma Pietiäinen ja Mio von Reiche. Ohjelman on Ylelle tuottanut Femkanten Media Oy.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä