Urheiluhullut

Yksinäisyys on urheilussa arkipäivää - erityisesti valmentajille

 • 37 min
 • toistaiseksi

Huippu-urheilussa valmentaja jää usein yksin. Myös urheilija saattaa kokea yksinäisyyttä. Aiheesta keskustelevat Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann ja Ilta-Sanomien urheilutoimituksen esimies Vesa Rantanen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

Lähetykset

 • ma 10.2.2020 18.08 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Jussi Paasin isännöimän ohjelman vieraina ovat painonnostaja, lääkäriksi opiskeleva Anni Vuohijoki ja Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen.

 • Kaisa Mäkäräinen ja hänen pitkäaikainen valmentajansa Jarmo Punkkinen ovat Jussi Paasin vieraina. Miksi Suomen suosituin urheilija lopetti uransa juuri nyt? Mitä kaikkea nousu äärimmäisen kilpaillun lajin kansainväliseksi tähdeksi vaati? Mitä Mäkäräinen aikoo seuraavaksi tehdä? Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Lähes kaikki urheilutapahtumat on peruttu. Urheilijoilla on isoja vaikeuksia harrastaa ammattiaan. Mitä kaikkea koronaviruksesta seuraa urheilulle? Aiheesta keskustelevat Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Liikunnan ja urheilun rooli pitäisi kasvatuksessa olla merkittävä, mutta aukottomista tutkimustuloksista huolimatta näin ei Suomessa ole. Miksi? Siihen vastaavat Alpo Suhonen ja Henrik Dettmann. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi.

 • Kuinka syödä oikein? Kuinka pudottaa painoa oikein? Mikä on terveellistä? Mitä muotidieeteistä pitäisi ajatella? Kysymyksiin vastaavat ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen ja Suomen fitnessurheilun toiminnanjohtaja, väitöskirjatutkija Ville Isola. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Moninkertainen purjehduksen arvokisamitalisti Sari Multala ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen käyvät Jussi Paasin johdolla keskustelun, joka polveilee purjehduksen myyteistä olympiakomitean miesvaltaisuuteen ja Tokion olympialaisiin. Kirjailija Minna Lindgren pakinoi.

 • Boheemiutta ja erilaisuutta, sitä suomalainen urheilu kaipaisi lisää. Miksi silti kangistumme vanhoihin kaavoihin? Aiheesta keskustelevat uintivalmentaja Marko Malvela ja Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Huippu-urheilussa valmentaja jää usein yksin. Myös urheilija saattaa kokea yksinäisyyttä. Aiheesta keskustelevat Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann ja Ilta-Sanomien urheilutoimituksen esimies Vesa Rantanen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Puutteelliset olosuhteet estävät pikaluistelun kehittymisen Suomessa. Mitä kaikkea pitäisi tehdä, että laji saataisiin uuteen nousuun? Aiheesta keskustelevat moninkertainen arvokisamitalisti, uransa jo lopettanut Pekka Koskela ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Miksi urheiluun eivät päde muun yhteiskunnan säännöt? Miksi urheilun vaietuista ongelmista ei ole uskallettu puhua? Keskustelemassa tutkija Kati Lehtonen ja valmentajalegenda Alpo Suhonen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Moni yksilöurheilija joutuu Suomessa tulemaan toimeen ilman riittävää valmennusta. Mitä tilanteelle pitäisi tehdä? Aiheesta keskustelevat kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ja urheiluvaikuttaja, manageri Harri Halme. Kekustelua johdattelee Jussi Paasi.

 • Olympiastadionin suurremontin kustannukset saattavat nousta jopa 350 miljoonaan euroon. Mitä kaikkea sillä rahalla saadaan? Tarvitaanko Helsinkiin sen lisäksi vielä uusi, moderni stadion? Aiheesta keskustelevat Arto Bryggare ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä