Östnyland på 20 minuter

3.2.2020: Tränarskandal chockade Borgåkonståkare och vi besöker mareografen på Emsalö

 • 20 min
 • toistaiseksi

I dagens podcast träffar vi också Pernåbor som hoppas att biblioteket inte försvinner från kyrkobyn. Skolan och daghemmet ser ut att stängas, och frågan är vad som egentligen blir kvar av servicen.

I programmet medverkar Jan Pihlström, Marianne Hällsten, Daniel Thomasson, Otto Andersson och Petra Bojers.

Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Rebecka Svedberg och Mikael Kokkola är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

Lähetykset

 • ma 3.2.2020 11.49 • Yle Areena

Jaksot

 • Vi besöker Forsby hälsogård och talar med Anne Annala och Tessi Herranen som jobbar där. Grundtrygghetsdirektör Carita Schröder berättar varför läkaren inte kunnat komma. Olivia Kortelainen från PSS damer berättar om innebandylagets spelstil. Borgå ljus och Å-fest var publiksuccéer.

  Vi som gör podcasten heter Helena von Alfthan, Hedvig Sandell, Stefan Härus och Fredrika Sundén.

 • Dirigent Camilla Wiksten-Rönnbacka och korist Maria Fagerholm från Cawiar har fått sitta i juryn i ett musiktävlingsprogram. Det blir ljusfestival i Borgå och vi får en tjuvtitt vid domkyrkan. Fredagskaffegästerna Christel Liljeström och Mikael Grönroos tycker alla hjärtans dag är en kommersiell högtid.

  Vi som gör podcasten heter Helena von Alfthan, Stefan Härus och Fredrika Sundén.

 • I dagens podcast funderar vi också på om det milda vintervädret har lett till mer inomhusaktiviteter. Bland annat i Borgå simhall trivs Borgåbor som inte kan skida i vinter.

  I programmet medverkar Guy Enqvist, Joel Karlsson, Miika Forsström, Alli Liljeström, Maija Blomqvist, Patrik Johansson och Eljas Aalto.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Hedvig Sandell är reporter och Bettina Aspfors är producent.

 • Pernå skärgårds vattenandelslag har klarat sig bra och vill nu bli ett verksamhetsområde. Vad det betyder i praktiken får du veta i dagens podcast. Västra åstranden i Borgå ska snart få ny belysning, som är både smart och energisnål.

  I programmet medverkar Kaisa Koivula, Nina Kinnunen, Eva-Maria Back, Juhani Sillanpää, Britt-Lis Sederholm och Maj-Britt Jokela.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Hedvig Sandell och Mira Bäck är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast ska vi också på fågelskådning. Under den här milda vintern kan man få syn på arter man normalt inte ser i regionen den här tiden på året. Strejken vid Corenso i Lovisa är över, vi hör huvudförtroendemannen kommentera läget.

  I programmet medverkar Torbjörn West, Jonas Lindblom, Kim Kuhlberg, Marianne Putus, Ida Stenfors, Helene Erlund, Cinja Borgström och Ada Ullberg.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck, Leo Gammals och Stefan Paavola är reportrar.

 • I dagens podcast handlar det också om Robin Hund & Hans glada orkester, som fick ta emot ett Emmapris under veckoslutet. Vi hör Tomas Järvinen berätta om hur det kändes att vara på galan.

  I programmet medverkar Timothy Kühn, Markus Hammarström, Tomas Järvinen, Niklas Läckström och Rikard Lindström.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Mikael Kokkola är morgonreporter. Rebecka Svedberg och Helena von Alfthan är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Hur få tag på rätt råvaror för helt ekologiska restaurangmenyer undrar Gustav Söderström och Malin Furu. Har Borgå tappat bort Fredrika Runeberg i allt firande av maken, funderar Malin Lönnroth och Christina Mickos vid kaffekoppen.

  Vi som gör podcasten heter Mikael Kokkola, Fredrika Sundén och Stefan Härus.

 • I stadshuset i Borgå var det applåder, tal, skålar, Runebergstårtor och blommor som gällde för för pristagaren Ralf Andtbacka.

  På åkrarna i Hindersby står Thomas Antas och funderar på hur den milda vintern, som bara fortsätter och fortsätter, påverkar livet som jordbrukare.

  Vi som gör podcasten heter Mikael Kokkola, Fredrika Sundén och Stefan Härus.

 • Vi har kollat upp hur ovanligt det egentligen är att Borgå å inte har is i februari. Forna elever besöker småskolan i Hammars som ska byggas om till bostäder. Lappträsk har fått en ny ordförande för kommunstyrelsen, och de danska möblerna blir kvar i biblioteket. Eftersom det är Runebergsdagen smakar vi på en Runebergstårta.

  Medverkande i podcasten är Egil Green, Ted Lönnroos, Christina Ingelin, Stig Törnblom, Tua Åberg, Kim Jordas och Pia Aaltonen.

  Vi som gör podcasten heter Helena von Alfthan, Mikael Kokkola, Stefan Härus, Leo Gammals, Rebecka Svedberg och Fredrika Sundén.

 • I dagens podcast handlar det också om Borgås erfarenheter av insamlingskärl för drogsprutor. Vi hör varför staden delar ut tusentals sprutor per månad till narkomaner.

  I programmet medverkar Annika Palmgren, Eivor Skogberg, Ulla Lindholm, Veronica Isaksson-Nyström och Annika Immonen.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Rebecka Svedberg och Mikael Kokkola är reportrar. Mikael Crawford är producent.

 • I dagens podcast träffar vi också Pernåbor som hoppas att biblioteket inte försvinner från kyrkobyn. Skolan och daghemmet ser ut att stängas, och frågan är vad som egentligen blir kvar av servicen.

  I programmet medverkar Jan Pihlström, Marianne Hällsten, Daniel Thomasson, Otto Andersson och Petra Bojers.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Rebecka Svedberg och Mikael Kokkola är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast hör vi att 44 procent av östnylänningarna upplever att språkklimatet i den egna kommunen har blivit sämre. Fredagskaffegänget funderar på det här och det visar sig att upplevelserna varierar.

  I programmet medverkar Carita Liljendahl, Marina Tolonen, Mikaela Nylander, Linda Karhinen, Kjell Grönqvist, Christel Liljeström och Birgitta Palmqvist.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Helena von Alfthan och Hedvig Sandell är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä