Sex & sånt

Sex & sånt-podden presenterar sig: blödande kuk, misslyckat dirtytalk, och könshår i fejset

 • 19 min
 • toistaiseksi

Malena förstod inte vad blommor, intimt skejtande och inbjudan till kvällsgröt egentligen betydde. Matias fastnade i en jobbig situation och började blöda. Dan sade helt fel saker i sängen och dejtandet tog slut.

Det här är Sex & sånt-poddens första avsnitt och du får lära känna Malena, Dan och Matias genom ärliga och pinsamma situationer.

Lähetykset

 • ti 21.1.2020 6.00 • Yle Areena

Jaksot

 • Malena vill hitta ett nytt namn för fittan, som alla känner att de kan använda. Matias har snackat fitta med kompisar och ser med nya ögon på dem när han porrsurfar på helgerna.

  Vi läser upp meddelanden från vår Instagram @ylex3msex. Allt handlar om fittan och hur vi ska motarbeta fittskammen.

 • Malena har inte haft sex på länge för hon är trött på dåliga engångsligg. Matias älskar spänningen med one night stands och tycker det bästa är om båda hittar något nytt i varandra. Dan har högläsning ur sin Grindr-profil och skryter om hur bra bögar är på att berätta vad de tycker om och vill ha.

  Hur ska man göra för att ha så bra sex som möjligt med nån man kanske inte känner så bra? Eftersom Malena inser att hon aldrig berättat för sina ligg om vad hon egentligen tycker om, så övar vi på att berätta vad vi njuter av. Vi funderar också på hur man blir av med creeps som inte alls är som dom verkade när man pratade online.

 • Malena försöker förklara vad fittskam är och hur det känns. Matias tycker ingen med fitta behöver känna fittskam kring honom. Dan försöker styra upp diskussionen där missförstånd efter missförstånd uppstår.

  Det här är avsnittet som skulle handla om fittan, men som istället beskriver hur en diskussion om känsliga ämnen kan ta fart. Och åt helt fel håll. Sex & sånt-poddens första tårar är fällda. I fittans namn!

 • Malena har haft klamydia. Matias försöker starta en bokcirkel i väntrummet till laboratoriet. Dan är orolig för sin köldkrympta kuk som han måste visa för läkaren.

  Alla pratar om sex, men ändå finns en hel del skam och rädslor kring könssjukdomar. Sex & sånt-teamet går till en klinik för att testa sig. Hur är det att få ett besked att man har klamydia? Hur använder man en slicklapp - eller använder någon ens en sån? Och vilka är de vanligaste könssjukdomarna?

 • Malena tycker analsex är nice, men ser det som problematiskt att säga det högt. Matias har pratat öppet med sina killkompisar om att heteromän kan njuta av ett finger i rumpan. Dan vill bryta myten om att bögar har kuk i röven mest hela tiden.

  Hur har man bra analsex? Sätter samhället press på tjejer att ta i röven? Låter heteromän sin egen anal vara outforskad på grund av rädsla för bögstämpeln? Från analens anatomi till spermapruttar - Sex & sånt -podden tar upp allt du behöver veta om analsex.

 • Malena förstod inte vad blommor, intimt skejtande och inbjudan till kvällsgröt egentligen betydde. Matias fastnade i en jobbig situation och började blöda. Dan sade helt fel saker i sängen och dejtandet tog slut.

  Det här är Sex & sånt-poddens första avsnitt och du får lära känna Malena, Dan och Matias genom ärliga och pinsamma situationer.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä