Radio Suomi Rovaniemi

Yhteiskunnallinen yritys - mikä se on?

 • 12 min
 • toistaiseksi

Tutkija Saila Tykkyläinen avaa yhteiskunnallisen yrityksen taustoja. Tällaisen yrityksen toiminnan vaikuttimena on yhteiskunnallisten ongelmien ratkaiseminen ja yhteiskunnallisten tavoitteiden toteuttaminen. Timo Metsäjoki haastattelee.

Lähetykset

 • pe 24.1.2020 18.40 • Yle Areena

Jaksot

 • Kevään aikana tehdään sähkölinjojen kuntotarkastusta helikopterilla koko Rovakairan verkkoalueella. Tarkoitus on selvittää talven jäljiltä aiheutuneita vaurioita ja raivaustarpeita. Ennakoivilla korjaustoimilla parannetaan sähkönsiirron toimintavarmuutta.
  Tämän kevään helikopterilennot alkoivat 25.3 ja kestävät noin kuukauden.Tarkastukset toteuttaa Polarmit Oy yhteistyössä GridJet Oy:n kanssa. Jarmo Siivikko tavoitti kopterimiehet Utsjoelta

 • Päivi Kontio toimii Utsjoella hoitotyön johtajana. Lauantaihin 4.4. asti hän asui Norjan puolella Polmakissa, kunnes uhka rajojen sulkutoimien tiukentamisesta alkoi olla selvä. Perhe päätti asettua Nuorgamiin .Pendelöinti siltä osin päättyi. Jarmo Siivikko tapasi Päivin Utsjoella.

 • Kiharakarvainen hevonen, mikä se sellainen on? American Bashkir Curly hevonen eli kiharakarvainen hevonen on harvinainen näky ja sen historiasta kiistellään yhä. Varmaa on se, että se on toiminut poppamiesten hevosena ammoisina aikoina. Varmaa on myös se, että se on hyvin vähän allergisoiva hevonen ja siksi myös hyvä vaihtoehto heille, jotka saattavat olla hevosille muuten allergisia. Bertta Laaksonen kertoo hevosista lisää, kun Timo Metsäjoki lähti Lapin Curly talleille tutustumaan.

 • Nyt kun tapahtumat ovat hetkeksi hiljentyneet on Northern Soundinkin aika kehittää uusia toimia kriisistä selviytymiseksi. Keikkojen livestreamit on yksi, mutta Eetu Suominen nostaa esille myös soitin- ja laitemyynnin.Tarvikkeita kuten rumpukalvoja, kapuloita ja kieliä löytyy myös varastosta.

 • Pelastuslaitoksen hälytymäärät ovat laskeneet rajusti koko Lapissa. Koronan hiljentämällä alueella on noin puolet siitä hälytysmäärästä kuin tavallisesti. Inarissa on ollut vielä hiljaisempaa. Palopäällikkö Jukka Harmanen kehottaakin metsään meneviä paikkakuntalaisia pitämään maltin mukanaan ja järjen päässään. Nyt pitää jo kohta varautua tulva- ja koronahuippuun.

 • Opiskelu on muuttunut radikaalisti. Oppilaat istuvat kotonaan ja opettaja opettaa heitä tietokoneen välityksellä. Näin on tehty myös Rovaniemellä. Miten arki on sujunut Maarit Kuusimäen neljäsluokkalaisten kanssa? Juha Mäntykenttä haastattelee opettajaa ja oppilaita.

 • Tervolainen perheyritys Veljekset Vaara konsernilla on töissä kuutisenkymmentä ihmistä. Konsernin liikevaihto on noin kaksikymmentäviisi miljoonaa. Yritys aloittaa uuden hirsitehtaan rakentamisen Tervolaan keväällä 2020. Koronavirus ei ole toistaiseksi vaikuttanut tilauskantaan. Kauppaa käydään ympäri maailmaa. Haastattelussa myyntipäällikkö Jukka Vaara. Juha Mäntykenttä haastatteli Jukka Vaaraa torstaina 19.3 aamussa.

 • Mia Sivulan haastateltavana Visit Ylläksen toimitusjohtaja Janne-Juhani Haarma, perheensä kanssa lomaileva helsinkiläinen Virve Reinikka sekä äkäslompololaisen Pub Selvä Pyyn yrittäjä Marre Kaulanen.

 • 80 vuotta sitten päättyi talvisota. Mikko Virrankoski menetti sodassa isänsä. Sodan päättymispäivä on tärkeä Mikolle, joka toimii Lapin Sotaorpojen puheenjohtajana. Toimittajana Juha Mäntykenttä.

 • Studiovieraana näyttelijä Timo Vuento. Millaista on uida uuden roolihahmon nahkoihin? Entä millaista on purkaa pitkään näyttämöllä esiintynyt rooli itsestä pois?

 • Pallaksen Pöllöt palkittiin vuoden hiihtokouluna 2019. Pääpöllö eli seuran puheenjohtaja Juuso Holstein avaa Timo Metsäjoen haastattelussa ideologiaa ja pöllöjen toimintamallia, joka juontaa juurensa jo Pallaksen Mustiin enkeleihin vuodelle 1965. Seuralla on paljon historiaa, joka sekä saa näkyä että kuuluu näkyä. Pallas pyrkii edelleen olemaan paikkana erityisen yhteisöllinen ja lämminhenkinen.

 • Alakemijoen alueelle tulee hyviä uutisia. Muurolaan aletaan rakentamaan uutta tarhaa. Uusi tarha on vähintään entisen kokoinen jopa suurempi kuin nykyinen. Tarha on valmiina vuonna 2022. Tarhaan päästään muuttamaan joko tammikuussa tai syksyllä 2022. Uusi tarha rakennetaan mahdollisesti nykyisen Muurolan lukion tilalle. Lukiokiinteistö puretaan uuden rakennuksen tieltä. Juha Mäntykenttä oli kuulemassa kun tarha-asiasta kerrottiin kyläläisille. Asiasta oli puhumassa palvelualuepäällikkö Tarja Kuoksa..

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä