Monet ovat minulta kysyneet

Tiistaisin klo 17.10, Yle Radio 1

Monet ovat minulta kysyneet, miksi käyttää aikaa ja rahaa matkusteluun. Kysymys on erinomainen, jos tämä kysymys hiipii mieleesi, älä matkusta. Matkustaminen kuluttaa aina omien varojesi lisäksi luonnonvaroja. Eli mitä useampi ihminen pysyy paikoillaan, sitä enemmän jaettavaa on meillä, joiden ei tarvitse kysellä itseltämme,miksi matkustelemme. Jos ihmiskunta lopettaisi kaikki matkat, jotka tehdään tavan vuoksi,vastentahtoisesti ja ilman mainittavia elämyksiä niin matkustamisen aiheuttamista päästöistä voitaisiin karsia kenties jopa puolet.

Silloin meitä kokemusten perässä liikkuvia, miljoonakaupungeissa henkiin herääviä ei ehkä syyllistettäisi valinnoistamme niin paljon, valistaa taidegalleristi Veikko Halmetoja, joka matkustaa työnsä puolesta paljon ja tarjoaa sinulle matkan syyllistämättömään elämään.

Äänisuunnittelu Tuomas Vauhkonen, ohjaaja Soila Valkama, tuottaja Pertti Ylikojola.

Jaksot

  • Miten valita oikea matkakohde. Mitä hyötyä matkustelusta on. Miten matkustaminen muuttaa ihmistä. Vinkkejä matkailijalle jakaa Veikko Halmetoja. Äänisuunnittelu Tuomas Vauhkonen, ohjaaja Soila Valkama, tuottaja Pertti Ylikojola.

  • Miten valita oikea matkustusväline. Miten matkoilla kannattaa yöpyä. Mitä pakata matkatavarata ja mitä valita matkalle mukaan. Vinkkejä matkailijalle jakaa Veikko Halmetoja. Äänisuunnittelu Tuomas Vauhkonen, ohjaaja Soila Valkama, tuottaja Pertti Ylikojola.

  • Miten nauttia matkustelusta ilman paheksuvia katseita tai kommentteja. Miten ottaa se juuri oikeanlainen matkakuva. Mitä jos ei vain halua esittää ilmastovastuullista ihmistä vaan olla sellainen. Vinkkejä matkailijalle jakaa Veikko Halmetoja. Äänisuunnittelu Tuomas Vauhkonen, ohjaaja Soila Valkama, tuottaja Pertti Ylikojola.

  • Mitä, missä ja milloin kannattaa syödä. Miten löytää paras ravintola. Miten somettaa lomalta. Entä mikä on kolmen veen jumalainen liitto. Vinkkejä matkailijalle jakaa Veikko Halmetoja.

    Äänisuunnittelu Tuomas Vauhkonen, ohjaaja Soila Valkama, tuottaja Pertti Ylikojola.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä