Sunnuntaivieras

Masteroija on näkymätön, mutta hyvin tärkeä tekijä

 • 24 min
 • toistaiseksi

Masteroija on näkymätön, mutta hyvin tärkeä tekijä siinä, että musiikin kuunteluelämys on paras mahdollinen. Sunnuntaivieraana tavataan pitkän linjan masteroija, jo 80-luvulta Finnvoxilla työskennellyt Mika Jussila. Toimittajana on Paavo Häikiö.

Lähetykset

 • su 22.3.2020 16.30 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Miikka Keränen on avoimesti homoseksuaali, uskovainen, lähes kolmekymppinen ja rovaniemeläinen kirkkovaltuutettu, jolle yhteisten asioiden ajaminen on tahtoasia. Miikka on ajanut nuorten ja vähemmistöjen asemaa evankelisluterilaisessa kirkossa jo useamman kauden ajan. Aina vähemmistöjen asioiden ajaminen ei ole kuitenkaan helppoa, vaan jaksamista kysytään. Miikkan mielestä kirkon täytyy pystyä elämään ajassa ja muuttumaan yhteiskunnan mukana.

  Toimittaja Timo Metsäjoki tapasi Miikka Keräsen Rovaniemen kirkon pihamaalla.

 • Masteroija on näkymätön, mutta hyvin tärkeä tekijä siinä, että musiikin kuunteluelämys on paras mahdollinen. Sunnuntaivieraana tavataan pitkän linjan masteroija, jo 80-luvulta Finnvoxilla työskennellyt Mika Jussila. Toimittajana on Paavo Häikiö.

 • Kun mikkeliläinen Eetu Autere lähtee käymään kylillä, hän vetää ylleen nahkasaappaat, rokokootakin ja sulkapäähineen. Hän näyttää keskiaikaiselta talonpojalta, villiltä viikingiltä tai muskettisoturilta ihan tavallisina arkipäivinäänkin. 27-vuotias Eetu Autere on esteetikko, jota ei pelota erottua joukosta. Toimittajana Riina Kasurinen.

 • Riitta Ahonen on jakanut Porissa ruokaa vähävaraisille jo 20 vuoden ajan. Työ ruokajonossa on opettanut kaiken olennaisen ihmisyydestä ja elämästä. Ruokajonossa pieni hymy tai ystävällinen sana voi pelastaa. Toimittaja Mari Kahila tapasi Riitta Ahosen valmistelemassa ruokajakoa.

 • Sunnuntaivieras-haastattelussa on keihäänheiton vuoden 1991 maailmanmestari, Äänekosken Urheilijoita edustanut Kimmo Kinnunen. Aktiivinen luonnossa liikkuja Kimmo Kinnunen on aktiivikeihäsuransa jälkeen toiminut lajivalmentajana Suomessa, Latviassa ja Kiinassa sekä myös valmentajana muutamille yksittäisille keihäsvalmennettaville.
  Kimmo Kinnusta haastattelee Jorma Hietamäki

 • Sunnuntaivieras esittelee ajankohtaisia ja valtakunnallisesti kiinnostavia henkilöitä ympäri Suomen.

  Seinäjokelaiset Tanja ja Niklas Niemelä perustivat Houm-kirkon viitisen vuotta sitten, kun nuorille 20-30 -vuotiaille aikuisille ei tuntunut löytyvät sopivaa sijaa olemassa olevista uskonnollisista yhteisöistä.

  Niemelät ovat johtaneet Houmia nyt viisi vuotta. Vuodet ovat olleet antoisia, mutta eivät aina pelkästään helppoja.

  Houm toimii Seinäjoella, mutta on laajentamassa Tampereelle.

  Kolmekymppiset Niemelät ovat Hanne Leiwon vieraina juttelemassa muun muassa siitä, miltä hengellinen vastuu muista ihmisistä tuntuu.

 • Sami Inkinen perusti Yhdysvalloissa Trulia-palvelun, jonka myyntihinta oli yli kolme miljardia dollaria.
  Nyt hän rakentaa 2-tyypin diabeteksen poistoon tähtäävää Virta Health -firmaa, joka sai hiljattain 93 miljoonan dollarin sijoituksen.

  Ruokolahdelta Piilaaksoon ja yritysmaailman menestyjäksi ponnistanut Sami Inkinen pitää matkaansa maailmalle edelleen seikkailuna.

  Sami Inkisen tapaa Vesa Winberg.

 • ”Talvikaudella ei koskaan kannattanut pestä ikkunoita, joskus meri pesi ne.” Näin muistelee lapsuuttaan Utön saarella siellä edelleen asuva Hanna Kovanen.

  Hanna muutti lapsena pois Utöstä talvikausiksi, mutta 2000-luvun alkupuolella veri veti ympärivuotisesti takaisin Suomen eteläisimmälle rannalle. Vuodesta 2005 hän on pyörittänyt yhden naisen matkailuyritystään 40 vakituisen asukkaan saarella keskellä Itämerta.

  Tuuli ja meri määrittivät elämää ulkosaaristossa jo silloin kun Hannan isovanhemmat muuttivat saarelle ja rakensivat talon vuonna 1930. Luonnonolosuhteiden merkitys arkielämään ei ole Utössä muuttunut.

  Kalle Talonen teki viiden tunnin laivamatkan Nauvon Pärnäisistä yhteysalus MS Eivorilla ja tapasi Hanna Kovasen hänen isovanhempiensa rakentamassa talossa Utön kylätien varrella.

 • Entinen huippu-urheilija Tanja Poutiainen-Rinne elää nyt omien sanojensa mukaan elämänsä kiireisintä aikaa. Alppihiihtäjän uransa hän lopetti kuusi vuotta sitten. Nyt elämässä on perhe ja omien, vakavien loukkaantumisien kautta löytynyt uusi työ. Toimittajana Pekka Viinikka.

 • Millainen muutos artistille on kääntyä popista gospeliin? Mitä tapahtuu, kun Idols-tähti päättää valita Jeesuksen. Sunnuntaivieraana on laulaja, lauluntekijä Kristiina Brask. Toimittajana on Varpu Mäntymäki.  

 • Orimattilalainen Henri Kiviniemi tunnetaan näyttävistä räjähdyksistä. Hänen pommitehosteitaan nähdään Duudsonien lisäksi monissa muissa tv-ohjelmissa. Tehostemestari itse on kokenut kovia treenatessaan räjähteiden kanssa. Toimittajana Johanna Talasterä.

 • Oululainen Johanna Riihijärvi sai aikoinaan potkut omalta isältään palloiluhallia pyörittävästä yrityksestä. Samalla katkesivat välit myös sisaruksiin. Sisukkaalla naisella oli kuitenkin uusia suunnitelmia, joiden siivittämänä hän perusti kehitti miehensä Heikki Riihijärven kanssa aivan uudenlaisen kuntosalikonseptin.

Klipit

 • Sairaalaympäristö ruokkii joensuulaisen lääkintävahtimestari-kirjailijan Mika Kähkösen mielikuvitusta. Hän on työskennellyt jo parikymmentä vuotta keskussairaalan päivystyspoliklinikalla. Omassa työssään 48-vuotias Mika Kähkönen kohtaa elämän ja kuoleman ihan konkreettisesti. Näitä kokemuksiaan hän hyödyntää dekkareissaan, joita on syntynyt jo viisi. Uusin on nimeltään Kroonikko. Toimittajana on Lea Joutsensaari.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä