Katsottavissa ulkomailla
Yle Uutiset viittomakielellä

Deaf Lions ja SKUL sopuun EM-kisoista

  • 5 min
  • toistaiseksi

Suomen kuurojen jääkiekkomaajoukkue ja Suomen kuurojen urheiluliitto ovat päässeet sopuun joukkueen osallistumisesta EM-kisoihin. Helsingin Sanomat kertoi 12.2., että valtaosa pelaajista ei osallistu huhtikuun alussa Tsekissä järjestettäviin kuurojen jääkiekon EM-kisoihin vastalauseena pelaajien korkealle omavastuuosuudelle. Suomen kuurojen urheiluliiton asettama omavastuu oli 350 euroa pelaajaa kohden. 12.2. pelaajat ja liitto sopivat, että pelaajat maksavat omavastuuosuudesta vain 150 euroa ja loput 200 euroa katetaan erilaisin sponsori- ja tukijärjestelyin.
Suuret omavastuuosuudet ovat tavallisia kuurojen huippu-urheilussa. Taustalla on mm. liiton vaikeudet saada hankkia muuta kuin valtion rahoitusta. Tässä videossa Suomen kuurojen urheiluliiton toiminnanjohtaja Eetu Keski-Levijoki kertoo EM-kisoihin liittyvästä kiistasta ja sen taustoista liiton näkökulmasta. Videossa ei ole puhetulkkausta tai tekstitystä suomeksi.

Tekstiä korjattu 13.2. kello 16.09:
Suomen kuurojen urheiluliiton asettama omavastuu oli 350 euroa pelaajaa kohden. 12.2. pelaajat ja liitto sopivat, että pelaajat maksavat omavastuuosuudesta vain 150 euroa ja loput 200 euroa katetaan erilaisin sponsori- ja tukijärjestelyin.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Klipit

Yle Uutiset viittomakielellä

Yle TV1 - Yle Areena 29 pv

Yle Uutiset viittomakielellä kertoo päivän tärkeimmät uutisaiheet viittomakielellä. Ohjelma käsittelee myös kuuroihin ja viittomakieleen liittyviä aiheita. Uutisankkureina toimivat äidinkieleltään viittomakieliset kuurot. Uutiset toimitetaan vuoden jokaisena päivänä.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä