Radio Suomi Rovaniemi

"Mikä kieli?"- kysyi Anna Puu, kun Saana lauloi Voice of Finlandissa

 • 4 min
 • toistaiseksi

Saana Guttorm teki historiaa tämän vuoden Voice of Finlandissa. Hän lauloi saamen kielellä. Idean tähän hän sai pojaltaan, joka kuulemma vähän väliä on ihmeissään siitä, miksi hänen kaverinsa eivät tunne saamelaismusiikkia. Toimittajana Jarmo Siivikko.

Lähetykset

 • ti 18.2.2020 13.35 • Yle Areena

Jaksot

 • Nyt kun tapahtumat ovat hetkeksi hiljentyneet on Northern Soundinkin aika kehittää uusia toimia kriisistä selviytymiseksi. Keikkojen livestreamit on yksi, mutta Eetu Suominen nostaa esille myös soitin- ja laitemyynnin.Tarvikkeita kuten rumpukalvoja, kapuloita ja kieliä löytyy myös varastosta.

 • Pelastuslaitoksen hälytymäärät ovat laskeneet rajusti koko Lapissa. Koronan hiljentämällä alueella on noin puolet siitä hälytysmäärästä kuin tavallisesti. Inarissa on ollut vielä hiljaisempaa. Palopäällikkö Jukka Harmanen kehottaakin metsään meneviä paikkakuntalaisia pitämään maltin mukanaan ja järjen päässään. Nyt pitää jo kohta varautua tulva- ja koronahuippuun.

 • Opiskelu on muuttunut radikaalisti. Oppilaat istuvat kotonaan ja opettaja opettaa heitä tietokoneen välityksellä. Näin on tehty myös Rovaniemellä. Miten arki on sujunut Maarit Kuusimäen neljäsluokkalaisten kanssa? Juha Mäntykenttä haastattelee opettajaa ja oppilaita.

 • Tervolainen perheyritys Veljekset Vaara konsernilla on töissä kuutisenkymmentä ihmistä. Konsernin liikevaihto on noin kaksikymmentäviisi miljoonaa. Yritys aloittaa uuden hirsitehtaan rakentamisen Tervolaan keväällä 2020. Koronavirus ei ole toistaiseksi vaikuttanut tilauskantaan. Kauppaa käydään ympäri maailmaa. Haastattelussa myyntipäällikkö Jukka Vaara. Juha Mäntykenttä haastatteli Jukka Vaaraa torstaina 19.3 aamussa.

 • Mia Sivulan haastateltavana Visit Ylläksen toimitusjohtaja Janne-Juhani Haarma, perheensä kanssa lomaileva helsinkiläinen Virve Reinikka sekä äkäslompololaisen Pub Selvä Pyyn yrittäjä Marre Kaulanen.

 • 80 vuotta sitten päättyi talvisota. Mikko Virrankoski menetti sodassa isänsä. Sodan päättymispäivä on tärkeä Mikolle, joka toimii Lapin Sotaorpojen puheenjohtajana. Toimittajana Juha Mäntykenttä.

 • Studiovieraana näyttelijä Timo Vuento. Millaista on uida uuden roolihahmon nahkoihin? Entä millaista on purkaa pitkään näyttämöllä esiintynyt rooli itsestä pois?

 • Pallaksen Pöllöt palkittiin vuoden hiihtokouluna 2019. Pääpöllö eli seuran puheenjohtaja Juuso Holstein avaa Timo Metsäjoen haastattelussa ideologiaa ja pöllöjen toimintamallia, joka juontaa juurensa jo Pallaksen Mustiin enkeleihin vuodelle 1965. Seuralla on paljon historiaa, joka sekä saa näkyä että kuuluu näkyä. Pallas pyrkii edelleen olemaan paikkana erityisen yhteisöllinen ja lämminhenkinen.

 • Alakemijoen alueelle tulee hyviä uutisia. Muurolaan aletaan rakentamaan uutta tarhaa. Uusi tarha on vähintään entisen kokoinen jopa suurempi kuin nykyinen. Tarha on valmiina vuonna 2022. Tarhaan päästään muuttamaan joko tammikuussa tai syksyllä 2022. Uusi tarha rakennetaan mahdollisesti nykyisen Muurolan lukion tilalle. Lukiokiinteistö puretaan uuden rakennuksen tieltä. Juha Mäntykenttä oli kuulemassa kun tarha-asiasta kerrottiin kyläläisille. Asiasta oli puhumassa palvelualuepäällikkö Tarja Kuoksa..

 • Naisten Lentopalloliigassa pelaava Women Volley otti kauteen huikean loppukirin. Joukkue voitti kuusi viimeistä kotipeliä ja pääsi kahden vuoden tauon jälkeen pudotuspeleihin. Lentopallojoukkue Women Volley aloittaa pudotuspelit pudotuspelit sarjan voittanutta Kuusamoa vastaan. Ivalosta Lapin Susista Rovaniemellä tullut Viivi Pyhäjärvi on valmiina pudotuspeleihin. Amerikan vahvistukset Taylor Slover ja Jenelle Jordan odottavat pelejä innolla. Juha Mäntykenttä on Lapin Urheiluopistolla..

 • Paula Strengell, 51, hiihti 1100 kilometrin matkan Etelänavalle. Retki kesti 52 päivää.

 • Porocup on käynnissä Lapissa. Porocup-kisat ovat tärkeä osa lappilaisten ihmisten elämää. Kisoihin tulee parhaimmillaan tuhansia ihmisiä. Matkaa kisapaikalle tulee helposti 500kilometriäkin. Seija Matero porokuskina ollut viidellä vuosikymmenellä.

  Seija Matero on lähtenyt maailmalle Savukoskelta ja ajanut urallaan rapiat 5500 lähtöä. Poron perään Seija lähti 1984 eli kohta 40vuotta on mennyt ajaessa. Kaksi kertaa eli vuosina 1991 ja 2018 hän on saavuttanut porokuninkuuden ajajana. Juha Mäntykenttä on porocup-kisapaikalla..

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä