Mahadura & Özberkan

Vallankumouksellista ja intersektionaalista Naistenpäivää

 • 58 min
 • toistaiseksi

Mahadura&Özberkan juhlistavat Naistenpäivää ja naiseuden moninaisuutta kutsumalla studioon naisia, jotka muuttavat maailmaa ja ravisuttelevat rakenteita.

Naisista, vallasta ja politiikasta ovat puhumassa Naisasialiitto Unionin Fatim Diarra sekä saamelaisaktivisti Petra Laiti.

Representaatiosta, kehojen moninaisuudesta ja itsensä rakastamisesta ovat puhumassa Pehmee-kollektiivin Caroline Suinner sekä Meriam Trabelsi.

Viimeisenä studioon saapuu historiaa tehnyt Kelet, joka on ensimmäinen musta transnainen, jonka tarina on dokumenttielokuvan muodossa. Keletin kanssa puhutaan rohkeudesta, esikuvien merkityksestä ja siitä, miten naiset voisivat tukea toisiaan paremmin.

Lähetykset

 • to 5.3.2020 13.02 • Yle Puhe

Jaksot

 • Etäsuhde, pettäminen, haluttomuus, raha ja korona. Mahadura & Özberkanissa keskustellaan erilaisista ihmissuhdekriiseistä ja pohditaan, voiko niistä selvitä ja miten?

  Lähetyksessä äänessä seksuaaliterapeutti, pariterapeutti ja tietokirjailja Elina Tanskanen

 • Miten korona vaikuttaa ihmisten mieliin? Minkälaisia seurauksia kriiseillä on yhteiskunnille? Voiko kriisistä seurata jotain hyvää?

  Mahadura & Özberkanissa syvennytään pohtimaan koronan jälkeisestä aikaa ja kuvitellaan tulevaisuuden utopioita. Millä tavalla yhteiskunnat muuttuvat koronan jälkeen?

  Tämä lähetys on omistettu kaikille niille, joita korona ahdistaa.

  Studiossa vieraana lääkäri ja somevaikuttaja Anni Saukkola sekä puhuja, kirjailija Perttu Pölönen.

 • Mahadura & Özberkanissa keskutellaan uskosta, Jumalasta, Allahista ja tasa-arvosta. Rajoittaako uskonto ihmisen seksuaalista suuntautumista tai oman sukupuolen määrittämistä? Entä minkälaista keskustelua esimerkiksi mediassa käydään uskonnoista ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä tänä päivänä ja kenellä on tilaa keskusteluissa?

  Studiossa vieraana Helsingin yliopistolaisten sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen pappi Laura Mäntylä sekä muslimitaustainen queer-aktivisti ja Islamia Queeristi -hankkeen perustaja Mire Mroué.

 • Mahadura&Özberkan juhlistavat Naistenpäivää ja naiseuden moninaisuutta kutsumalla studioon naisia, jotka muuttavat maailmaa ja ravisuttelevat rakenteita.

  Naisista, vallasta ja politiikasta ovat puhumassa Naisasialiitto Unionin Fatim Diarra sekä saamelaisaktivisti Petra Laiti.

  Representaatiosta, kehojen moninaisuudesta ja itsensä rakastamisesta ovat puhumassa Pehmee-kollektiivin Caroline Suinner sekä Meriam Trabelsi.

  Viimeisenä studioon saapuu historiaa tehnyt Kelet, joka on ensimmäinen musta transnainen, jonka tarina on dokumenttielokuvan muodossa. Keletin kanssa puhutaan rohkeudesta, esikuvien merkityksestä ja siitä, miten naiset voisivat tukea toisiaan paremmin.

 • Mahadura & Özberkanissa sukelletaan taas ihmissuhteiden saloihin. Tällä kertaa studiossa pohditaan avoimia suhteita.

  Millä tavalla avoimet suhteet toimivat käytännössä? Kenelle avoimet suhteet sopivat? Miten ottaa toive avoimesta suhteesta puheeksi kumppanin kanssa?

  Susanin ja Yagmurin kanssa aiheesta keskustelemassa toimittaja Riikka Suominen ja väitöskirjatutkija Kitti Suoranta.

 • Mahadura & Özberkanin vieraaksi saapuu liuta historiaa tekeviä artisteja, joiden kanssa puhutaan artistiudesta, luomisesta ja suomalaisesta musabisneksestä.

  Vieraana studiossa palkittu Jesse Markin, Yeboyah sekä Isaac Sene.

 • Mahadura & Özberkanissa puhutaan ikäihmisten seksuaalisuudesta. Kuka saa haluta seksiä? Mitä oletuksia tai harhakäsityksiä liitetään ikäihmisten seksuaalisuuteen? Studiovieraiden kanssa puhutaan rakkaudesta, deittailusta ja seksistä.

  Studiossa Bad Ass Grandma Maricca Kero sekä psykoterapeutti ja seksuaaliterapeutti Jussi Nissinen.

 • Mahadura & Özberkan nostaa esille vakavan yhteiskunnallisen ongelman, yksinäisyyden. Joka viides suomalainen kokee yksinäisyyttä jossain kohtaa elämässä ja joka kymmenes kärsii pitkäaikaisesta ja vaikeasta yksinäisyydestä.

  Mitkä tekijät voivat vaikuttaa yksinäisyyteen entä mitä meidän tulisi tehdä, jotta kukaan ei kokisi yksinäisyyttä?

  Studiossa vieraana toinen Lähde-liikkeen perustajista Emil Salovuori sekä toimittaja, kirjoittaja ja radiojuontaja Maija Ilmoniemi.

 • Mahadura & Özberkanissa keskustellaan sukupuolittuneesta vallankäytöstä ja väkivallasta. Pohditaan studiovieraiden kanssa, miten seksuaalista vallankäyttöä voi purkaa elokuvan keinoin? Me too -kampanja alkoi isosti 2017 lokakuussa, missä ollaan nyt?

  Studiossa elokuvatuottaja ja ohjaaja Elli Toivoniemi sekä toimittaja ja käsikirjoittaja Maryan Abdulkarim.

 • Mahadura & Özberkanissa keskustellaan yliopiston syrjivästä kulttuurista sekä uudesta opiskelijajärjestöstä SOCosta eli Students Of Colourista. Minkälaista syrjintää yliopistossa esiintyy ja mitä vaikutuksia sillä on nuorten hyvinvointiin? Entä miten syrjintään tulisi puuttua akatemian maailmassa?
  Studiossa vieraana Socon yksi perustajista politiikan ja viestinnän opiskelija Mustapha Ceesay sekä Socon hallituksenjäsen ja kasvatustieteiden opiskelija Aminta Jobe

 • Mahadura & Özberkan käsittelee vuoden ensimmäisessä jaksossaan alkaneen vuoden kohutuimpia puheenaiheita. Trump ja Iran, Harry ja Meghan, Australian maastopalot. Mihin tämä vuosi ja uusi vuosikymmen oikein johtavat, kun meillä on jo nyt monta kriisiä meneillään?

  Mahaduran ja Özberkanin lisäksi äänessä on liuta erilaisia asiantuntijoita.

 • Tämän vuosikymmenen viimeisessä Mahadura & Özberkanissa puhutaan rohkeudesta, jaksamisesta ja hyvinvoinnista. Mitä vaatii aloittaa keskusteluja vaikeista, jopa vaietuista, asioista? Miten pitää huolta omasta hyvinvoinnista ja kuinka tunnistaa omat rajansa?

  Lähetyksessä ovat äänessä toimittaja, juontaja, aktivisti Renaz Ebrahimi, Pehmee kollektiiviin Caroline Suinner, afrosuomalainen, aktivisti, Good Hair Day jäsen Akunna Onwen sekä Ruskeiden Tyttöjen Head of self care Sophia Wekesa.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä