Käytät selainta joka on vanhentunut tai ei kuulu Yle Areenan tukemiin selaimiin. Suosittelemme lataamaan Mozilla Firefoxin tai Google Chromen. Lue lisää täältä
WOMEX 2019

WOMEX 2019: Haastattelussa Ma Rouf

  • 9 min
  • toistaiseksi

Ma Rouf on yhtye, jonka musiikki ammentaa mystisestä Persiasta mutta liittää siihen skandinaavisia jazzelementtejä. Yhtyeen keulassa on muusikko Marouf Majidi, jonka juuret ovat Iranissa, pienessä Sanandaj’n kaupungissa. Kulttuurien fuusioituminen ei olut hänelle vierasta lapsuudessakaan: Hänen isänsä oli kurdi ja äitinsä puhui äidinkielenään turkkia. Kun Majidi muutti Suomeen, hän halusi työskennellä heti erilaisten muusikoiden kanssa. Yhtyeessä Majidin tanbourin kanssa soivat Jouni Järvelän saksofoni ja klarinetti, Jukka Haaviston nauhaton basso sekä Tomi Saikkosen lyömäsoittimet. Haastattelu: WOMEX 2019, toimittaja Tuuli Saksala.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

WOMEX 2019

Kansainvälinen maailmanmusiikin suurtapahtuma näkyy ja kuuluu Ylen kanavilla

Euroopan suurin ja kansainvälisin maailmanmusiikkitapahtuma WOMEX - The World Music Expo kerää lokakuun lopulla 23. - 27.10.2019 Tampereelle tuhansia alan ammattilaisia ja kymmenittäin maailmanmusiikin huippuartisteja eri puolilta maailmaa. Yle tallentaa ja lähettää tapahtuman kuluessa konsertteja televisiossa, radiossa ja verkossa sekä tarjoaa radiotaltiointeja Euroopan Yleisradioliitto EBU:n kautta eri puolille Eurooppaa. Lisäksi tapahtuman antiin palataan useilla konserttilähetyksillä seuraavan kahden vuoden aikana.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä