Voiko tätä syödä?
5 jaksoa · dokumentti · lifestyle · hyväntuulinen · nokkela
Lihaa laboratoriosta, proteiinia ilmasta, munaa ilman kanaa? Huippukokki Henri Alén ja tiedenörtti Lauri Reuter kiertävät maailmaa Japanista Meksikoon selvittämässä, mitä lautasellasi on tulevaisuudessa. Mitä käy lempiruoillemme, kuten hampurilaisille, sushille ja oluelle, kun planeetta ei kestä nykyistäkään ruoantuotantoa? Katoavatko jotkin ruoat kokonaan ja mitä saamme tilalle? Henri ja Lauri testaavat mm. solulihaa, geenimuunneltua eläintä, "verta" vuotavaa kasvispihviä ja olutta virtsasta. Ylen alkuperäissarja on pohjoismainen yhteistuotanto.
Ohjelmaan liittyvää
Tiesitkö, että juustoa voi jo valmistaa ilman lehmää? Geenitekniikat pienentäisivät ruoan ympäristökuormaa, mutta ihmisten epäluulo hidastaa niiden yleistymistäMiksi ruokatottumusten muuttaminen on niin vaikeaa? Voit olla tietämättäsi supermaistaja, jumissa lapsuudenkodin ruokapöydässä tai lounasseurueen miellyttäjäSyömään! Yle Puhe kutsuu keskustelemaan ruoasta perjantaina 5.3.Lauri Reuter: Jos voisit syödä mitä tahansa eläintä, ketä söisit? Aloitin itsestäniVoiko virtsaa juoda? Voiko ilmasta tehdä ruokaa? Testaa tietosi vedenkäytön ja viljelyn tulevaisuudestaMikä on hampurilaisten, sushin ja oluen kohtalo? - Uutuussarja Voiko tätä syödä? vie roadtripille ruoan tulevaisuuteenIhminen tarvitsee ruokaa, mutta ruoantuotanto tuhoaa maapallon - näkymiä tulevaisuuden ruokaanKuuntele Lauri Reuterin Kutsuvieras-jakso: Tulevaisuus on jossain jo tapahtunut
- Jaksot
- Klipit