Jakso 1: Mistä pihvi pihvin tilalle?
- 29 min
- toistaiseksi
Onko hampurilaisesi välissä kohta supernautaa, "verta" vuotava kasvispihvi tai labralihaa? Henkka ja Lauri testaavat Japanissa kotikeittiössä kasvatettua lihaa - ja Henkka kokee elämänsä yllätyksen. (Jakson sisältö saattaa järkyttää herkimpiä katsojia.)
Linkit ja artikkelit
- Lihansyönti teki meistä älykkäitä
- Lauri Reuter: Jos voisit syödä mitä tahansa eläintä, ketä söisit? Aloitin itsestäni
- Missä maassa syödään eniten lihaa? Miten kasvispihvin saa vuotamaan "verta"? Testaa tietosi
- Kasvatatko tulevaisuudessa pihviä kotilaboratoriossa? Tämä japanilaistutkija haluaa tehdä solulihasta valtavirtaa, ja Tokiossa opiskelijat kasvattavat sitä jo kotonaan
Ohjelman tiedot
Kuva 16:9 HD
TV-lähetyksen ääniraidat suomi stereo
Tekstitys ohjelmatekstitys (suomi) suomi ruotsi
Katsottavissa ulkomailla
Lähetykset
- Yle TV2
- Yle TV1
Jaksot
-
Jakso 1: Mistä pihvi pihvin tilalle? Onko hampurilaisesi välissä kohta supernautaa, "verta" vuotava kasvispihvi tai labralihaa? Henkka ja Lauri testaavat Japanissa kotikeittiössä kasvatettua lihaa - ja Henkka kokee elämänsä yllätyksen.29 min Käynnistä ohjelma
-
Jakso 2: Mistä sushia tulevaisuudessa? Onko sushissasi pian geenimuunneltua kalaa? Kanadassa kasvaa maailman ensimmäinen GM-eläin, jota saa syödä. Henkka ja Lauri testaavat myös kalaa kuivalta maalta sekä laboratoriosta.27 min Käynnistä ohjelma
-
Jakso 3: Tarvitaanko eläintä? Maailman ensimmäisellä vegaanisalilla Berliinissä liha tottelee tofua. Lauri ja Henkka testaavat labrakananugetteja Piilaaksossa ja kokkaavat munaa ilman kanaa.29 min Käynnistä ohjelma
-
Jakso 4: Sorry to bug you... Saisiko olla matopullia tai muurahaisia? Ötökät olisivat täydellistä proteiinia, mutta useimmilla on ongelmia sulattaa niitä. Henri ja Lauri auttavat meitä pääsemään eroon ennakkoluuloistamme.26 min Käynnistä ohjelma
-
Jakso 5: Olutta virtsasta, ruokaa ilmasta Onko ok juoda olutta kun vesi loppuu? Ja mitä syödä, jos pellot katoavat? Lauri ja Henkka selvittävät voimmeko tulevaisuudessa muuttaa meret juotavaksi, ilman ruoaksi ja pissan bisseksi.28 min Käynnistä ohjelma
- Jakso 1: Mistä pihvi pihvin tilalle? to 6.5. klo 20.00 · Yle TV1
- Jakso 2: Mistä sushia tulevaisuudessa? to 13.5. klo 20.00 · Yle TV1
Klipit
Voiko tätä syödä?
Roadtrip ruoan tulevaisuuteen
Lihaa laboratoriosta, proteiinia ilmasta, munaa ilman kanaa? Huippukokki Henri Alén ja tiedenörtti Lauri Reuter kiertävät maailmaa Japanista Meksikoon selvittämässä, mitä lautasellasi on tulevaisuudessa. Mitä käy lempiruoillemme, kuten hampurilaisille, sushille ja oluelle, kun planeetta ei kestä nykyistäkään ruoantuotantoa? Katoavatko jotkin ruoat kokonaan ja mitä saamme tilalle? Henri ja Lauri testaavat mm. solulihaa, geenimuunneltua eläintä, "verta" vuotavaa kasvispihviä ja olutta virtsasta. Ylen alkuperäissarja on pohjoismainen yhteistuotanto.