Yle Uutiset viittomakielellä

Koronarajoitusten purkaminen (5.5.2020)

  • 2 min
  • ei katsottavissa

Hallitus kertoi maanantaina 4.5. linjauksistaan liittyen koronarajoitusten purkamiseen ja jatkamiseen. Kirjojen ja muiden aineistojen uloslainaaminen kirjastoista sallitaan heti. Kirjastoissa oleskelu ei ole mahdollista. Monet muut julkiset tilat kuten ulkoharrastuspaikat avataan tämän kuun aikana. Työmatkaliikenne Schengen-alueelle sallitaan ensi viikon torstaista 14.5. alkaen - ja tuolloin avataan myös koulut ja päiväkodit. Kokoontumisrajoituksia kevennetään kesäkuun alusta alkaen, jolloin sallitaan enintään 50:n hengen tapaamiset. Isojen, yli 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen on kielletty heinäkuun loppuun asti. Ravintolat ja kahvilat sekä teatterit, museot ja huvipuistot saavat avata ovensa kesäkuussa, mutta erityisjärjestelyin, joista kerrotaan myöhemmin. Myös urheilusarjat voivat taas jatkua kesäkuussa erityisjärjestelyillä.
Yli 70-vuotiaita suositellaan edelleen pysymään erillään muista ihmisistä. Vanhainkodeissa etsitään uusia käytäntöjä turvallisten vierailujen mahdollistamiseksi. Etätyösuositus jatkuu toistaiseksi. Vapaa-ajan matkustamista ulkomaille ei toistaiseksi suositella. Vaikka rajoituksia kevennetään vähitellen, vaara ei ole ohi. Hallitus varautuu rajoitusten kiristämiseen uudelleen, mikäli koronavirustartunnat kääntyvät uudelleen nousuun.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

  • Yle Areena
Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Klipit

Yle Uutiset viittomakielellä

Yle TV1 - Yle Areena 29 pv

Yle Uutiset viittomakielellä kertoo päivän tärkeimmät uutisaiheet viittomakielellä. Ohjelma käsittelee myös kuuroihin ja viittomakieleen liittyviä aiheita. Uutisankkureina toimivat äidinkieleltään viittomakieliset kuurot. Uutiset toimitetaan vuoden jokaisena päivänä.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä