Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaali

Tangoa Saatanan kanssa: Riikka Pelo ja Minnamari Pitkänen

  • 37 min
  • toistaiseksi

Unkarilainen kirjailija László Krasznahorkai on ollut usein mukana Nobel-veikkauksissa. Mikä hänessä kiehtoo? Krasznahorkain teoksen Saatanatango kääntänyt Minnamari Pitkänen ja kirjailija Riikka Pelo keskustelevat hänen kirjailijan laadustaan ja Saatantangon kääntämisestä.
“Tunteella menin siihen teokseen, kun aloin kääntää”, toteaa Pitkänen, joka oli katsellut teosta ihaillen jo ennen kuin osasi unkarin kieltä. “Ruumiillinen se todella on ja ihon alle menee”, komppaa Pelo.
Puhutaan romaanin pitkistä lauseista ja raskaasta rakenteesta. Kääntämisen vaikeudesta ja ihanuudesta. “Olennainen osa tämän romaanin vaikuttavuutta on se tuskanhiki, joka lukijalle täytyy kohota hiki otsalle,” nauraa Pitkänen.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaali

Helsinki Lit 2020 Oodissa 27.-28.8. - suorat lähetykset Areenassa ja Yle Teemalla

Yle Kulttuuri on vuonna 2020 mukana jo kuudennessa Helsinki Lit -kirjallisuustapahtumassa. Lavalle nousee toinen toistaan kiiinnostavampia kansainvälisiä tekijöitä sekä suomalaisia kirjailijoita ja toimittajia. Teema & Femillä ja Areenassa voi seurata suorana lähetyksenä keskusteluja Oodista torstaina 27.8. ja perjantaina 28.8. Lähetykset ovat katsottavissa ulkomailla ja ne jäävät Areenaan toistaiseksi.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä