Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaali

Janne Saarikivi, Valdur Mikita ja viron kielen identiteetti

  • 41 min
  • toistaiseksi

Virolainen biologi, semiootikko ja kirjailija Valdur Mikita kuuntelee luontoa tarkasti. Teoksessaan Kantarellin kuuntelun taito hän pohtii itämerensuomalaista maailmankuvaa ja virolaista identiteettiä.
Kielitieteilijä Janne Saarikivi tiedustelee Mikitan mielipidettä viron kielen paikasta maailman kielten ekologiassa. Mikita kiertää kysymyksen, mutta korostaa, että hän on nimenomaan etelävirolainen kirjailija. Saarikivi nostaa esiin toisen kuuluisan etelävirolaisen, Jaan Kaplinskin, joka on suorastaan ilmoittanut välttelevänsä viron kirjakieltä. Mikita ei menisi näin pitkälle, mutta myöntää, että hänen teostensa kieli on omintakeista ja ne ovat vaikeita käännettäviä.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaali

Helsinki Lit 2020 Oodissa 27.-28.8. - suorat lähetykset Areenassa ja Yle Teemalla

Yle Kulttuuri on vuonna 2020 mukana jo kuudennessa Helsinki Lit -kirjallisuustapahtumassa. Lavalle nousee toinen toistaan kiiinnostavampia kansainvälisiä tekijöitä sekä suomalaisia kirjailijoita ja toimittajia. Teema & Femillä ja Areenassa voi seurata suorana lähetyksenä keskusteluja Oodista torstaina 27.8. ja perjantaina 28.8. Lähetykset ovat katsottavissa ulkomailla ja ne jäävät Areenaan toistaiseksi.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä