Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaali

Malin Kivelän ja Sisko Savonlahden riemastuttava keskustelu naisten jutuista kirjallisuudessa

  • 42 min
  • toistaiseksi

Autofiktion naisnäkökulmat ovat riemastuttavalla tavalla esillä kirjailijoiden Malin KIvelä ja Sisko Savonlahti keskustellessa niin sanotuista naisten jutuista kirjallisuudessa, vauvoista ja meikkaamisesta ja kuukautisista. He miettivät samalla laajemmin käsitettä naiskirjallisuus.
Kivelä: “Sulla on sun kirjassa tyypillisiä naisjuttuja, kaunistautumista ja muuta. Kuinka tietoisesti sä valitsit nää naisjutut?” Savonlahti: “Meitä naisia syyllistetään mm siitä, että mitä ne nyt siellä vessassa aina kuhnailee. Mulla oli sellainen olo, että mä nyt kerron mitä siellä tehdään. Minusta on outoa, että esimerkiksi kaunistautumista paheksutaan ja kuitenkin ihmiset ovat ihan tyytyväisinä parisuhteissa, että jotainhan nekin on ne naiset tehneet päästäkseen parisuhteisiin.”
Kivelä: “Niin. Pitäis olla kaunis mutta ei sais tehdä mitään sen eteen. Mun taas oli hirveän vaikea myöntää, että oli vaikea astua naisten joukkoon. Miksi se on mulle, meille niin vaikeaa?”
“Ei ole helpon työn takana kirjoittaa omasta elämästään”, toteaa Savonlahti. “Niin, ei sitä elämää voi vain siirtää paperille”, jatkaa Kivelä.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaali

Helsinki Lit 2020 Oodissa 27.-28.8. - suorat lähetykset Areenassa ja Yle Teemalla

Yle Kulttuuri on vuonna 2020 mukana jo kuudennessa Helsinki Lit -kirjallisuustapahtumassa. Lavalle nousee toinen toistaan kiiinnostavampia kansainvälisiä tekijöitä sekä suomalaisia kirjailijoita ja toimittajia. Teema & Femillä ja Areenassa voi seurata suorana lähetyksenä keskusteluja Oodista torstaina 27.8. ja perjantaina 28.8. Lähetykset ovat katsottavissa ulkomailla ja ne jäävät Areenaan toistaiseksi.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä