Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaali

"Taide ja todellisuus ovat eri asioita", toteaa Vigdis Hjorth

  • 38 min
  • toistaiseksi

Norjalainen Vigdis Hjorth aiheutti suuren kohun kotimaassaan teoksellaan Perintötekijät. Romaanin päähenkilön isä kuolee ja seuraa riitaisa perinnönjako. Tilanteessa päähenkilö kertoo, että isä on käyttänyt häntä hyväkseen ja sukulaiset, erityisesti äiti, raivostuvat.
Kun Perintötekijät julkaistiin julkisuudessa kiisteltiin siitä, kuinka totuudenmukaisesti Hjorth saa kirjoittaa omista asioistaan. Hjorthin isä oli nimittäin arvostettu henkilö ja romaania pidettiin "totena", vaikka Hjorth on todennut, että on kyseessä romaani. Hän ei ole kokenut samaa kuin päähenkilö, hän vain halusi kertoa ihmisestä, joka haluaa todella voimallisesti tulla kuulluksi. "Taide ja todellisuus ovat eri asioita", toteaa Hjort. Helsinki Litissä Hjorth keskusteli etänä kirjailijoiden Philip Teirin ja Koko Hubaran kanssa.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaali

Helsinki Lit 2020 Oodissa 27.-28.8. - suorat lähetykset Areenassa ja Yle Teemalla

Yle Kulttuuri on vuonna 2020 mukana jo kuudennessa Helsinki Lit -kirjallisuustapahtumassa. Lavalle nousee toinen toistaan kiiinnostavampia kansainvälisiä tekijöitä sekä suomalaisia kirjailijoita ja toimittajia. Teema & Femillä ja Areenassa voi seurata suorana lähetyksenä keskusteluja Oodista torstaina 27.8. ja perjantaina 28.8. Lähetykset ovat katsottavissa ulkomailla ja ne jäävät Areenaan toistaiseksi.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä