Käytät selainta joka on vanhentunut tai ei kuulu Yle Areenan tukemiin selaimiin. Suosittelemme lataamaan Mozilla Firefoxin tai Google Chromen. Lue lisää täältä
Suunnittelun jättimokat

Jakso 2: Kemialliset katastrofit

  • 44 min
  • 10 kk 7 pv

2/10. Kemialliset katastrofit. Rutiinikokeen aikana tapahtunut Tshernobylin ydinvoimalaonnettomuus vuonna 1986 saastutti suuren osan Eurooppaa. Kaasuvuoto tuholaismyrkkytehtaasta aiheutti 4 000 ihmisen välittömän kuoleman Intian Bhopalissa vuonna 1984, ja kemikaalien vaikutus näkyy yhä. Sarjassa selvitetään, mitkä suunnitteluvirheet mahdollistivat historian tuhoisimmat katastrofit.

Ohjelman tiedot

Alkuperäisnimi Disasters Engineered

Kuva 16:9 HD

TV-lähetyksen ääniraidat englanti stereo

Tekstitys suomi

Katsottavissa vain Suomessa

Lähetykset

  • Yle TV2
Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Suunnittelun jättimokat

Insinöörit ovat muuttaneet maailmaa - ihmiskunnan kehitys teollistumisesta aina moderniin automatisaatioon on edellyttänyt insinööreiltä ennakkoluulottomuutta ja mullistavia keksintöjä. Joskus jotain jää kuitenkin huomaamatta, ja seuraukset voivat olla katastrofaaliset. Sarjassa tutustutaan kuuluisiin onnettomuuksiin Tshernobylista Titaniciin ja Hinderburgiin ja selvitetään, mitkä suunnitteluvirheet mahdollistivat ihmiskunnan historian tuhoisimmat katastrofit. (Disasters Engineered. Britannia, 2020.)

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä