Katsottavissa ulkomailla
Emma Karasjoki - Yle Kioski

Reagoidaan katsojien ahdistelukokemuksiin (ja 8 vinkkiä miten toimia) ft. Pinkku Pinsku

  • 8 min
  • toistaiseksi

Sisältövaroitus: Seksuaalinen häirintä ja vallankäyttö

Vaikka olis mikä pandemia, niin seksuaalinen häirintä ja naisiin kohdistuva vallankäyttö ei oo kadonnut mihinkään. Ja aihe on (taas) erityisen pinnalla viime viikkojen teekkarikohun myötä.

Lähes kaikki naiset on kohdanneet seksuaalista häirintää elämänsä aikana, mutta mitä näissä ahdistavissa tilanteissa voi tehdä? Siks tällä videolla me käydään läpi PinkkuPinskun kanssa teidän jakamia kokemuksia ja saadaan asiantuntijalta selkeät vinkit miten toimia. Teidän lähettämissä stooreissa on ihan oikeita tapahtumia naisiin kohdistuvasta vallankäytöstä, seksuaalisesta häirinnästä ja ihan suorasta ahdistelusta.

Itelläkin riittäis montakin stooria aiheesta, mutta tässä yks, josta päätin olla aluks hiljaa. Nyt kun aikaa on kulunut useampi kuukausi tapahtuneesta, niin mietin että mitäs helv*ttiä Emma? Ne “pienetkin” seksuaaliset häirinnät on seksuaalista häirintää ja niistä tulee puhua eikä pelätä. Pelätä niitä setiä, ketkä tulee syyttämään sua tilanteesta ja vähättelemään sun kokemuksia.

Oli viimesiä lämpimiä päiviä, kun makasin laiturilla biksut päällä, kuuntelin kuulokkeista musaa ja luin puhelimesta juttuja. Oli ihan törkeen hyvä fiilis. Yhtäkkiä mun lähelle kyykistyy kundi (vaatteet päällä) ”testaamaan veden lämpötilaa”.

“Ei oo enää lämmintä vettä”, se heitti. Kommentoin jotain ystävällisen neutraalia takasin ja jatkoin musankuuntelua.

Mut hän ei lopettanutkaan. Hän alkoi kyselemään käynkö usein täällä, missä mä asun, mikä mun nimi on ja että mentäskö me yhdessä uimaan. Jokaseen näistä vastasin kohteliaasti kieltäen ja vältellen kertomasta itestäni mitään. Alle minuutissa tilanne oli muuttunut todella ahdistavaks.

Kaiken kukkuraksi, kun mä aloin jo hermostumaan, hän kattoo mua pitkään ja skannaten mun puolialastonta kroppaa ja sanoo todella ällöttävällä sävyllä: “Oot tosi hyvännäkönen”.

Mä menin aivan puihin ja sönkötin jotain että “mulla on nyt työjuttu kesken” ja hänhän lähtiki sitten hyvin loukkaantuneena pois. Ensimmäinen asia jonka tein, oli että laitoin shortsit jalkaan ja paidan päälle, koska MULLA oli likainen olo.

Mä en (taaskaan) osannut odottaa tällasta ja en reagoinu sillee miten mä oikeesti olisin halunnut. Jälkiviisaana olisin sanonut ihan helvetin tiukasti, mutta siinä tilassa se oli vaan mahdotonta.

Siksi suosittelen kattomaan tän videon ja oppimaan uutta.

Kuvaaja-leikkaaja: Tiia Kivinen ❤️

Jos oot kokenut seksuaalista häirintää, ahdistelua tai muuta vallankäyttöä ja kaipaat tukea, saa apua esim. täältä:

https://www.nollalinja.fi/mika-on-vak...

Pinkku Pinsku näyttelee myös samanteemaisessa lyhärissä ja se löytyy täältä:
https://areena.yle.fi/1-50278206

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Emma Karasjoki - Yle Kioski

Emma toivoo, että hänen videoidensa kautta ihmiset oppisivat suhtautumaan itseensä vähän rennommin ja sitä kautta myös ympärillä olevaan maailmaan. Emma jakaa kanavallaan avoimesti omia kokemuksiaan yhteiskunnan paineista ja tarjoaa vertaistuen lisäksi myös ratkaisuja.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä