Katsottavissa vain Suomessa
YleX: Katri Norrlin

"BTS-laki" & Suomen kuunnelluimmat 2020

  • 5 min
  • toistaiseksi

Ketkä on Suomen ja maailman kuunnelluimmat artistit 2020? 👀 Ja mikä on "BTS-laki"? 🤔

Tässä videolla viikon puheenaiheet musiikissa! 🔥

Spotify julkaisi vuoden striimaustilastot, ja kuunnelluimmat artistit ja biisit on selvillä – sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti. Suomessa ykkönen on sama kuin viime vuonna: eli JVG. Top10:ssä on paljon räppiä, ja ainoa uusi nimi listalla on Behm.

Suomen ykkösbiisi on Williamin superhitti Penelope, ja maailmalla The Weekndin Blinding Lights. Maailman kuunnelluimman artistin paikkaa pitää lattarisupertähti Bad Bunny.

Mitä te kuuntelitte tänä vuonna eniten?🎧

Ja mikä nyt siis on "BTS-laki"? Etelä-Koreassa modattiin asevelvollisuuslakia – BTS:n takia. BTS:n Jin täyttää nyt 28, mikä Etelä-Koreassa on ikä, jolloin pitää viimeistään mennä suorittamaan asevelvollisuus.

Vain muutama päivä ennen synttäreitä asevelvollisuuslakia muokattiin niin, että k-pop-tähdet voivat hakea armeijalle lykkäystä, jos he ovat ansioidusti nostaneet Etelä-Korean kulttuuria maailmalla – ja tämä pätee kaikkiin BTS:n jäseniin. Nyt Jinillä on siis kaksi vuotta lisäaikaa. ✨

Sen lisäksi BTS on taas rikkonut uusia ennätyksiä 👀

Plus: suomenruotsalainen laulunkirjoittaja–tuottaja Jonas W Karlsson on Grammy-ehdokkaana, Complex julkaisi "Best Rappers in their 20's" -listauksen ja Tyttö sinä olet tähti -leffan biisit lisättiin leffan 15-vuotisjuhlan kunniaksi striimipalveluihin.

Ja ilmeisesti Rihanna ja ASAP Rocky on musa-alan uusi power couple?

Katri (@katridogg) käy tässä sarjassa läpi kuluneen viikon puhuttavia ja kiinnostavia musiikkialan ilmiöitä Suomessa ja maailmalla.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa vain Suomessa

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

YleX: Katri Norrlin

Musamaailman kiinnostavimmat uutiset ja ilmiöt

Tässä sarjassa musiikkitoimittaja Katri Norrlin (@katridogg) käy joka viikko läpi ajankohtaisia artisteja ja musiikkimaailman mielenkiintoisimpia ilmiöitä. Kuuntele Katria Uuden Musiikin Viikossa: https://areena.yle.fi/1-4355969

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä