Käytät selainta joka on vanhentunut tai ei kuulu Yle Areenan tukemiin selaimiin. Suosittelemme lataamaan Mozilla Firefoxin tai Google Chromen. Lue lisää täältä
Yle Uutiset viittomakielellä

Virkaanastujaisten lippuvala vannottiin amerikkalaisella viittomakielellä

  • 1 min
  • toistaiseksi

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin ja varapresidentti Kamala Harrisin virkaanastujaisissa perinteinen lippuvala vannottiin myös amerikkalaisella viittomakielellä. Lippuvalan vannoi samaan aikaan puhuen ja viittoen Andrea Hall. Hall työskentelee ensimmäisenä mustana naisena palopelastustehtävien johdossa South Fultonin kaupungissa Georgian osavaltiossa. Hall on myös CODA eli kuurojen vanhempien kuuleva lapsi. Amerikkalainen viittomakieli on siis hänen äidinkielensä. Tämä oli tiettävästi ensimmäinen kerta, kun amerikkalainen viittomakieli oli osa Yhdysvaltain presidentin virkaanastujaisseremoniaa.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa vain Suomessa

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Klipit

Yle Uutiset viittomakielellä

Päivän tärkeimmät uutisaiheet viittomakielellä

Yle Uutiset viittomakielellä kertoo päivän tärkeimmät uutisaiheet viittomakielellä. Ohjelma käsittelee myös kuuroihin ja viittomakieleen liittyviä aiheita. Uutisankkureina toimivat äidinkieleltään viittomakieliset kuurot. Uutiset toimitetaan vuoden jokaisena päivänä.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä