Katsottavissa ulkomailla
Emma Karasjoki - Yle Kioski

Ootko sä toksisesti positiivinen?

  • 7 min
  • toistaiseksi

Somen perusteella mut on helppo nähdä aika iloisena ja positiivisena tyyppinä. Ja siis… tällanenhan mä oon. 😅 Mutta...

… en mä tietenkään oo aina ilonen. Eikä tarviikaan. Etenki viime vuosina mä oon oppinu antaa kaikkien tunteiden tulla ihan täysii, koska ne erilaiset tunteet tekee meistä ihmisiä ja kuuluu elämään.

Joskus nuorempana (kun ei tienny vielä elämästä lol) aattelin, että helpommalla pääsee, kun ei käsittele kaikkii negatiivisia asioita, vaan mieluummin pitää niitä sisällään. 🤦🏼‍♀️ Sithä ne tunteet kasaantu ja purkaantu sit kerralla. 🤬 Sori äiti. 😂

Mutta tästä vielä 100x radikaalimpi ajattelutapa on nostanu nokkaansa etenki nyt poikkeusaikana ja sille on ihan oma termi: toksinen positiivisuus. Se siis tarkoittaa sellast elämäntyyliä, jossa kielletään kaikki negatiiviset tunteet ja eletään sellaisessa kuplassa, jossa on vaan hyvii juttui. Good vibes ONLY. Ja tää on tutkitusti tosi haitallista sekä sille ihmiselle että sen läheisille. 👀

Mulle tää termi oli vielä pari viikkoa sit täysin uus, enkä oo ainut. Kysyin asiaa myös teiltä täällä tuben yhteisössä ja selvisi, että monelle "toksinen positiivisuus" on uus juttu. Mutta ei hätää! Tällä videolla me selvitetään, mistä on kyse ja mitä haittaa toksisesta positiivisuudesta voi olla.

Videollaan kokemuksia toksisesta positiivisuudesta kertoo meikkitaiteilija Johanna “Pinksu” Marjomaa ja asiantuntijana faktoja latoo positiiviseen psykologiaan erikoistunut tutkija Emilia Lahti.

Linkit jutteluapuun:

Nuorille: Sekasin-chatissa saa keskusteluapua matalalla kynnyksellä ja se on auki vuoden jokaisena päivänä:
https://sekasin247.fi/

Solmussa-chatissa voi jutella aikuisen elämään liittyvistä haasteista:
https://tukinet.net/teemat/solmussa-chat-783075200/

Suomen mielenterveys ry:n kriisipuhelin auttaa numerossa 09 2525 0111.
https://mieli.fi/fi/tukea-ja-apua

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Emma Karasjoki - Yle Kioski

Emma toivoo, että hänen videoidensa kautta ihmiset oppisivat suhtautumaan itseensä vähän rennommin ja sitä kautta myös ympärillä olevaan maailmaan. Emma jakaa kanavallaan avoimesti omia kokemuksiaan yhteiskunnan paineista ja tarjoaa vertaistuen lisäksi myös ratkaisuja.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä