Katsottavissa ulkomailla
Emma Karasjoki - Yle Kioski

Miksi dickpicejä lähetetään?

  • 10 min
  • toistaiseksi

Niin. Siinäpä vasta kysymys, johon en oikein tiennyt vastausta ennen tän videon tekoa. 🤔 Naisena mun on ollut aina vaikea ymmärtää, mistä tässä ilmiössä on kyse ja siks halusin syventyy tähän aiheeseen enemmän.

Tutkimuksien mukaan noin puolet milleniaalinaisista on saanut elämänsä aikana dickpicin ja 42% suomalaisista tytöistä on kohdannut verkkohäirintää. Ja yleisin häirinnän muoto (32 %) on nimenomaan seksuaalinen häirintä.

Vaikka jollekin dikkikuva saattais olla harmiton läppä, voi se vaikuttaa toisen elämään paljonkin.

Siks tällä videolla väännetään rautalangasta asioita, mitkä on selkeesti vielä tänäkin päivänä vaikee ymmärtää.

Lisäks me saadaan vastaus siihen isoimpaan kysymykseen: MIKSI näitä kuvia pitää lähettää pahaa-aavistamattomille naisille? Vastauksen tähän kertoo dickpicien entinen lähettäjä, joka kertoo avoimesti teinivuosistaan, jolloin lähetteli kuvia munakoisostaan.

Juttelen myös sisällöntuottaja Isabell Janssonin kanssa, et miks edelleen jotkut kelaa, että jos nainen laittaa vähäpukeisia kuvia, se jotenkin oikeuttaa seksuaaliseen häirintään. Isabellin tapasin muuten alunperin Sinkut paljaana -ohjelman kuvauksissa.

Faktaa ilmiöstä kertoo seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen.

Dickpicin lähettäminen on muuten tällä hetkellä tietyissä tapauksissa rikos, mutta oikeusministeriössä on parhaillaan käsittelyssä lainsäädännön uudistus, jonka myötä dickpicien lähettäminen olisi selkeämmin lainvastainen teko.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Emma Karasjoki - Yle Kioski

Emma toivoo, että hänen videoidensa kautta ihmiset oppisivat suhtautumaan itseensä vähän rennommin ja sitä kautta myös ympärillä olevaan maailmaan. Emma jakaa kanavallaan avoimesti omia kokemuksiaan yhteiskunnan paineista ja tarjoaa vertaistuen lisäksi myös ratkaisuja.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä