Yle Nyheter

Svenska Yle live: Regeringen berättar hur staten sparar och satsar följande två år

  • 1 h 0 min
  • toistaiseksi

Regeringen har under ledning av statsminister Sanna Marin (SDP) förhandlat i över en vecka om hur statens pengar ska användas åren 2022 och 2023 - alltså den tid regeringen ännu har kvar innan följande riksdagsval.

Budgetförhandlingarna har präglats av mycket oenighet mellan de fem regeringspartierna (SDP, C, SFP, Gröna, VF), men i onsdags (28.4) kom parterna överens om de stora linjerna och under torsdagen har också detaljerna fallit på plats.

Nu berättar regeringen bland annat om hur det går med ersättningar till torvföretagare och framförallt hur man ska få balans i ekonomin med tanke på den kraftiga skuldsättning coronaepidemin har inneburit.

På plats på presskonferensen för att berätta om resultatet av regeringens halvtidsöverläggning finns statsminister Sanna Marin (SDP), forsknings- och kulturminister Annika Saarikko (Centern), justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP), inrikesminister Maria Ohisalo (Gröna), undervisningsminister Jussi Saramo samt finansminister Matti Vanhanen (Centern).

Simultantolkning till svenska.

Ohjelman tiedot

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

  • Yle Areena
Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Yle Nyheter

Livesändningar och de senaste nyhetsklippen

Nyhetsklipp och webbstudio från svenska.yle.fi

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä