Käytät selainta joka on vanhentunut tai ei kuulu Yle Areenan tukemiin selaimiin. Suosittelemme lataamaan Mozilla Firefoxin tai Google Chromen. Lue lisää täältä
Sekasin

Miltä syrjintä tuntuu?

  • 2 min
  • toistaiseksi

Sekasin-kampanjassa eri vaikuttajat kertoivat somessa kokemuksiaan syrjinnästä ja miltä se on tuntunut sekä miten se on vaikuttanut omaan mielenterveyteen.

Syrjinnän ja rasismin kokemuksilla voi olla merkittäviä seurauksia mielenterveydelle. Ne vaikuttavat sekä henkiseen, että fyysiseen hyvinvointiin ja kasaantuessaan voivat aiheuttaa erinäisiä mielenterveyden haasteita, kuten ahdistusta, masennusta ja post-traumaattista stressiä.

Jos sinulla on paha olla niin esimerkiksi Sekasin-chattiin voi mennä anonyymisti juttelemaan. Kriisipuhelimeen voi soittaa jos tuntuu, ettet jaksa enää yksin huolen tai murheen kanssa tai sinulla on itsetuhoisia ajatuksia.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

TV-lähetyksen ääniraidat suomi stereo

Katsottavissa vain Suomessa

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Sekasin

Painajaisia ei pääse pakoon, vaan ne on rohkeasti kohdattava

Rakastettu sarja jatkuu uusien ja vähän vanhojenkin päähenkilöiden seurassa. Hyde on päätynyt duuniin vastaanottokeskukseen, johon saapuu bussilastillinen nuoria turvapaikanhakijoita. Mukana ovat teini-ikäiset Omar, Hussein ja Masumah, joista yksi pakenee tappajia, toinen hyväksikäyttöä ja kolmas tylsyyttä. Perillä heitä odottaa paitsi uusi ystävä, Aisha, myös joukko vihollisia. Nuoret joutuvat kasvokkain sen tosiasian kanssa, ettei painajaisia pääse pakoon, vaan ne on rohkeasti kohdattava. Sarja perustuu tositarinoihin.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä