Käytät selainta joka on vanhentunut tai ei kuulu Yle Areenan tukemiin selaimiin. Suosittelemme lataamaan Mozilla Firefoxin tai Google Chromen. Lue lisää täältä
Valioliigan tarina: Pelistä bisnestä

Traileri: Valioliigan tarina: Pelistä bisnestä

  • 34 s
  • 1 v 5 kk

Jalkapallo kehitettiin Britteinsaarilla 1800-luvun lopulla. Sata vuotta myöhemmin rakkaasta kansallislajista tuli myös bisnestä. Dokumenttisarja Valioliigan tarina kertoo miten vuonna 1992 alkaneesta jalkapalloliigasta tuli brittien oma Hollywood tähtineen ja miljardeineen. Tarinaa kerrotaan tunnettujen jalkapallovaikuttajien ja -pelaajien toimesta höystettynä omaa aikaansa kuvaavilla arkistomateriaaleilla.

Valioliigan tarina: Pelistä bisnestä 14.10.2021 katsottavissa kokonaisuudessaan Yle Areenassa!

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa vain Suomessa

Lähetykset

  • Yle Areena
Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Valioliigan tarina: Pelistä bisnestä

Miten jalkapallosta tuli tuottoisaa saippuaoopperaa?

Tähtiä pursuava dokumenttisarja Valioliigan ensimmäisestä vuosikymmenestä, 90-luvusta, sisäpiiriläisten kertomana. Pelaajat, agentit, journalistit ja lajin bisnesvelhot pohtivat miten 100-vuotinen peli muuttui miljardeja puntia tuottavaksi saippuaoopperaksi niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Maailman katsotuin liiga jaksaa kiehtoa yleisöjä ympäri maailmaa vuodesta toiseen. Sarja on tuotettu yhdessä David Beckhamin tuotantoyhtiö Studio 99:n kanssa. (Fever Pitch: The Rise of the Premier League, Britannia, 2021.)

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä