Tosi tarina

Lapinlahden Arvo

  • 26 min
  • toistaiseksi

(2006) Lapinlahden sairaala on lakkautettu. Arvo Juutilaisen elämä limittyy sairaalan kohtaloon. Irtisanomisesta huolimatta Arvo on hoitanut palkattomana työtä sairaalan puistoalueen puutarhurina.

Lapinlahden niemekkeessä on Euroopan vanhin jatkuvasti käytössä ollut mielisairaala. Kun sairaalan toiminta lakkautettiin keväällä 2006, joutuivat potilaat ja henkilökunta lähtemään. Vaan puutarhurina vuosikymmenet Lapinlahdella työskennellyt Arvo Juutilainen ei halunnut lähteä, ei, vaikka palkan maksu loppui. Sairaalassa elämäntyönsä tehnyt 58-vuotias Arvo jatkoi irtisanomisesta huolimatta omasta aloitteestaan palkattomana työtä puistoalueen puutarhurina, tai paremminkin hän jatkoi elämäntyötään palkattomana. O: Paula Schuth.

Ohjelman tiedot

Kuva SD

TV-lähetyksen ääniraidat suomi stereo

Tekstitys ohjelmatekstitys (suomi)

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

  • Yle TV1
Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Tosi tarina

Yle TV1 - Yle Areena 29 pv

Tosi tarina-sarja kertoo puolen tunnin tarinoita suomalaisista. Henkilöiden ohella tarinoista välittyvät ilmiöt, tapahtumat, ajan ongelmat ja ristiriidat, yhteiset ja yksityiset ajatukset. Suomalaisten ilot ja pettymykset, ponnistelu ja selviytyminen, rakkaus ja huumori ovat tarinoiden elämänvirtaa.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä