Eteläamerikkalainen keittiö tekee tuloaan Suomeen.
- Moni suomalaisen mieltää eteläamerikkalaisen ruoan tuliseksi, mutta se ei pidä paikkaansa. Esimerkiksi chiliä käytetään hellävaraisesti, kertoo kokki Kira Weckman, joka on yhdessä miehensä Michel Garzonen kanssa tehnyt "Latinomakuja"-keittokirjan.
Tulista tarjotaan pohjoisempana Väli-Amerikassa, josta tulee suosittu tex-mex-ruoka.
Nyt niin suosittu street food on latinokeittiön ydintä. "Esimerkiksi Kolumbiassa löytyy lähes joka kadunkulmasta kojuja ja ravintoloita. Ympäri vuorokauden saa ruokaa ja lähes poikkeuksetta se on hyvää tai tosi hyvää - sitä tuntee itsensä aina hyvin hemmotelluksi siellä" kertoo Kira Weckman, joka kävi Tiina Lundbergin vieraana Ruokatreffeillä.
Siirry sarjan sivulle arrow_forward_iosJAA: