Radio 1 vastaa: Anna Simojoki: Radio antaa ajattelemisen aihetta
Julkaistu: la 27.2.2016
Kuunneltavissa toistaiseksi
160 kuuntelukertaa
Kalle Haataisen ohjelma 13.2.2016, jossa professori Jukka Korpela kertoi länsimaisen yhteiskunnan synnystä, oli niin mielenkiintoinen ja antoisa, että jätin kotityöt ja keskityin vain kuuntelemiseen.
Tällä tavoin alkaa kanavalle tullut sähköposti, ja jatkuu näin:
Ohjelma oli uusinta joltain edeltäneistä vuosista, mutta jäänyt minulta silloin kuulematta. Nyt voisin kuunnella sen vielä uudelleen. On suurenmoista, kun radio 1:n ohjelmistossa on haastatteluja, jotka saavat ajattelemaan. Erityisen tärkeää se on eläkeläiselle, jonka liikuntakyky rajoittaa luentosaleihin menoa.
Kyseessä oli Kalle Haatasen ohjelma Länsimaisen yhteiskunnan synty. Loistava jakso, joka käy läpi Euroopan historiaa ja kertoo, kuinka ajatusvirtauksista ja kulttuurieroista on muodostunut jako läntiseen ja itäiseen maailmaan. Olen itse kuunnellut tuon ohjelman kaksi ja puoli kertaa. Oli nimittäin jäänyt tunne, että jotain olennaista oli vilahtanut ohi. Vahva suositus siis minultakin. Länsimaisen yhteiskunnan synty -ohjelma löytyy Areenasta.
Areena ja some ja lähetysikkuna ja mitä niitä nyt onkaan ovat muutamassa vuodessa asettuneet osaksi monien elämää. Aina kaikki ei mene putkeen, kuten seuraavasta palautteesta käy ilmi:
Olisiko liikaa toivottu, että Radio 1:n ohjelmatiedot olisivat näkyvissä. Ne puuttuvat keskipäivältä sekä lähetysikkunasta, että ohjelmaoppaasta. Haluan nähdä, mitä on tulossa ja siis kuunnella enkä vain pitää laitetta auki. Voihan olla, että hyvääkin tulee, nyt on varmempaa lukea jotain printtiä.
Tämä tuskastunut posti saapui viime keskiviikkona, jolloin netin ohjelmatietosivulta puuttui Radio 1:n tietoja. Pulma vaikutti lähetysikkunaan, Radio 1:n etusivulle, Areenaan ja radioiden mobiilisovelluksiin.
Ikävä kyllä samankaltainen ongelma on toistunut aika ajoin. Ohjelmaoppaassa on tietoteknisiä pulmia, joiden syytä ei ole löydetty, vaikka kovasti on yritetty. Pahoittelen hankaluutta. Haluamme ohjelmaoppaan kuntoon niin pian kuin mahdollista.
Sitten ilahtuneeseen postiin:
Kiitos Kaisa Pulakan esseesarjoista. Myös tämä Salatut eläimet on ollut hieno. Historiallisen mystiikan ja 2000-luvun länsi-ihmisen pulskan arjen sekoittaminen toimii hauskasti. Pulakka antaa sarjoihin paljon persoonaansa, muttei korosta liikaa itseään. Ja lammasjakson lopetus oli kyllä vastustamattoman kaunis. Kiitos!
P.S. Nyt kun Yleä ahdistellaan kaikista suunnista, kysyn vain, mikä muu kanava tekisi mitään tällaistakaan ohjelmaa.
No, arvelenpa, että sarja eläinten kulttuurihistoriasta on tosiaan hyvin ylemäinen ohjelma. Joten kiitos kauniista sanoista! Viime kuukausina onkin kuultu riittämiin Yle-kiukkua.
Salatut eläimet -ohjelmasarjan viimeinen osa lähetettiin tällä viikolla. Silloin Kaisa Pulakka kertoi koiran kulttuurihistoriasta. Tuo jakso samoin kuin jaksot lampaasta, kanasta ja mehiläisestä ovat yhä kuunneltavissa Areenassa.
Ensi viikolla samalla ohjelmapaikalla eli maanantaisin kello 17:40 alkaa uusi sarja nimeltään Puisevia tarinoita. Siinä kerrotaan tarinoita ja tosiasioita suomalaisista puista. Ensimmäisessä osassa on aiheena mänty. Puisevia tarinoita toimittaa Tiina Harpf.
Kiitos kaikista posteista! Kiitokset, moitteet ja toiveet ovat kaikki tervetulleita.
Anna Simojoki
Radio 1 vastaa 27.2.2016

Siirry sarjan sivulle arrow_forward_iosJAA: