Radio 1 vastaa: Kaj Färm: Ollaanpa eri mieltä
Julkaistu: la 27.5.2017
Kuunneltavissa toistaiseksi
77 kuuntelukertaa
"Haluan lämpimästi kiittää, että saan nauttia Radio1:n hyvistä ohjelmista.
Jo vuosia sitten jäi erityisenä muistona mieleen klo 7 uutisten jälkeen Aamusoitto, joka pelasti masentavan, pimeän marraskuisen aamun automatkan työhön,kun räntäsade sameutti näköalaa ja tuntui, ettei herää millään työn alkuun.
Sitten tapahtui muutos, huikea piristys: kuulin innostavan viulukappaleen, jotka jäin vielä parkkipaikalla kuuntelemaan loppuun. Täytyi ihan jäädä kirjaamaan muistiin, mikä oli tämä esitys. Sillä kertaa päiväni pelastus oli Wieniawskin scherzo tarantella Itzhak Pehrlmanin soittamana (menin ostamaan hänen levynsä sen jälkeen).
Lukemattomat ovat ne kerrat, kun olen saanut iloa, lohdutusta, lempeyttä ja virkistystä Radio1:stä kuuluvasta musiikista pitkin päivää. Kiitos siitä!
Toinen asia, joka nyt kirvoitti kirjoittamaan, on kuulemani Kuusi kuvaa -ohjelma. Olen usein sitä sattunut kuulemaan ja päässyt matkalle monenlaiseen, kiinnostavaan elämään eri tarinoiden kautta. On ollut antoisaa kuunnella niitä omien askareitten lomassa.
Moni muukin hetki Radio1:n äärellä on tarjonnut iloa, innostusta ja virkistystä sekä monesti myös uutta ajateltavaa.
Tämä on ollut minun kokemukseni ja uskon, että moni on samaa mieltä. Toivon, että tämä palaute antaa myös teille kaikille asianosaisille iloa ja voimaa työhönne, joka on vaikuttavaa, koskettavaa ja merkittävää."
Aurinkoista kesän odotusta toivottaa näillä kauniilla sanoilla Elvi, mistä kiitos.
Rehellisyyden nimissä on sanottava, että toisenlaistakin palautetta on tullut. Tässä yksi kipakammasta päästä:
"Yleisradiossa käsitellään nykyisin opposition esittämiä kannanottoja "ainoana totuutena", muiden esittämät asiat otetaan esille muutamalla sanalla. Sen jälkeen Heinäluomat, Rinteet, Ville Niinistöt, Andessonit ja heidän heimolaisensa "asiantuntijat" paasaavat mielipiteensä vaikka kuinka pitkään. Se on sitten vissiin aina tasapuolista ja perustuslain mukaista. Kun ei tunne kuuluvansa noihin "hengenheimolaisiin", niin tasapuolisuus ja tuo perustuslaillisuuskin tuntuu hyvin kaukaiselta."
Näin nimimerkki "Niin monet kerrat mielensä pahoittanut"
Politiikka herättää aina suuria tunteita ja hyvä niin. Asioista saa ja pitääkin olla eri mieltä ja käydä niistä keskustelua. Se on nähdäkseni yksi länsimaisen kulttuurin ehdottomista vahvuuksista: eri mielipiteiden yhteensaattamisesta syntyy aina jotain uutta ja luovaa. Historia tuntee monia sellaisia yhteisöjä ja valtioita, joiden tavoitteena on ehdoton yksimielisyys. Yleensä se on jouduttu toteuttamaan väkisin, sillä uteliaisuus ja sen mukainen erimielisyys - siis kysymykset "onko noin ja miksi muka" - on ihmisen perusominaisuus. Tuollaiset yhteiskunnat saattavat hyvinkin saavuttaa jonkin hetkellisen "vakauden", mutta hyvin pian se johtaa pysähtyneisyyteen, taantumaan ja jopa luhistumiseen. Historia tuntee tästä useita esimerkkejä keisareiden Kiinasta aivan viime vuosikymmenten ja vuosienkin tapahtumiin.
Eläköön siis erimielisyys!
Ylen omat arvothan ovat luotettavuus, riippumattomuus ja kaikkien ihmisten arvostaminen.
Ne eivät ole mitenkään itsestään selviä saati helppoja sanoja, kuten olemme saaneet huomata, mutta onnistuessamme, ne tukevat erinomaisesti tuota mainitsemaani länsimaista eetosta.
Tämä eetos oli lipsahtaa paatoksen puolelle, joten palataanpa asiaan. Kiitos kaikenlaisesta palautteesta ja sitä otetaan taas pienen tauon jälkeen kernaasti vastaan joko nettisivujemme kautta tai sitten sähköpostitse osoitteeseen yle.radio1@yle.fi. Myös suoraan minulle voi lähettää postia sähköpostitse osoitteeseen kaj.farm@yle.fi tai sitten perinteisen postin kautta osoitteeseen: Kaj Färm PL 8, 00024 Yleisradio.
Muistetaan nauttia valosta nyt, kun sitä taas on.
Kaj Färm
Yle Radio 1 vastaa 27.5.2017

Siirry sarjan sivulle arrow_forward_iosJAA: