Voiko feministi kuunnella hip hoppia?
Miten suhtautua kappaleeseen, jossa räpätään "muijan naamalle mälläämisestä" tai käytetään vaginaa haukkumasanana? Onko naisista omaisuutena puhuminen ok, jos biitti on hyvä?
Naisten rooli rap-musiikissa on aihe, joka nousee esille väkisin, kun hip hop-maailmaa tarkastellaan kriittisesti. Musiikkityylin ollessa yksi tämän hetken suosituimmista, ei ole ihme, että hip hop -feminismikin on rantautumassa Suomeen. Aatteen avulla halutaan monipuolistaa rap-musiikin representaatioita sekä kyseenalaistaa rapissä omaksuttua maskuliinista hegemoniaa.
KulttuuriCocktailin perjantain lähetyksessä aiheena feministinen hip hop, rapin vaikutus identiteettiin sekä toiseus rapissä. Keskustelemme siitä, miksi feminismistä on edelleen vaikea puhua räppipiireissä ja miksi misogynia pitää pintansa rap-lyriikoissa? Luvassa myös neuvoja siihen, miten suhtautua omiin lempibiiseihin, joissa esineellistetään naisia mutta niissä on muuten hyvä ja voimaannuttava meininki. Vieraaksi saapuvat rap-tutkija, toimittaja ja DJ Inka Rantakallio, DJ ja rap-artisti Yeboyah sekä DJ ja rap-artisti DJ Kridlokk.
Toimittaja: Iida Rauhalammi
Tuotanto: Yle Kulttuuri
Siirry sarjan sivulle arrow_forward_iosJAA:
