Kaj Färm: Brysselin koneella ja ministerikyydillä
Julkaistu: la 19.1.2019
Kuunneltavissa toistaiseksi
239 kuuntelukertaa
Harvinaisen paljon on tällä viikolla tullut palautetta, joista ehdin tässä käsitellä vain eniten huomiota saaneet. EU-asiat ovat mielessä, mikä on oikein näin europarlamentinkin vaalivuotena. Meillähän EU-asioita käsittelee väsymättä Maija Elonheimo.
"Paljon kiitoksia Maija Elonheimon toimittamasta Brysselin koneesta tänään 16.1.2019! Eduskuntatutkimuskeskuksen johtaja Markku Jokisipilä Turun yliopistosta esitti selkeän analyysin EU-politiikan nykytilasta monista tärkeistä näkökohdista käsin niin kansallisella kuin EU-tasollakin. Toivoisin, että jokainen Suomen kansalainen kuuntelee tämän ohjelman uudestaan esim. Areenasta ja pohtii syvällisesti asioita ennen eduskunta- ja EU-vaaleja."
Tämän perustellun toivomuksen esitti Marja-Leena.
Hieman kriittisemmin samasta aiheesta jatkaa Jussi:
"Yleensäkin Yleisradion pitäisi vähän skarpata, että saisi jotain tolkullista uutisointia EU:n tapahtumista. Asiantuntijaksi riittää normaalisti henkilö, joka osaa papukaijamaisesti toistella EU jargonin sanastoa. Suomalaiset pysyvät tyhminä Euroopan suhteen, eivätkä kaipaa sen kummempaa tietoa. Brysselin kone on ainoa valopilkku. Kukaan ei kysy, miksi ihan kohtuullisesti menestynyt, EU:n suurin sotilaallinen voima Britannia, yleensä haluaa erota EU:sta. Täsmennyksenä vielä: itse äänestin EU:hun liittymisen puolesta, ja olen kannattanut sitä koko ajan."
Hieman olen eri mieltä Jussin kanssa mitä tulee tuohon brexitiin. Minusta sitä on käsitelty erinomaisen monipuolisesti niin radiossa, TV:ssä kuin lehdistössäkin. Mutta ei kaiketi ole sitten sattunut Jussin silmiin tai korviin.
Toinen ohjelma, mikä kirvoitti paljon kommentteja, oli tiistainen Kulttuuriykkönen, jolloin vieraana oli opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen:
"Kiitos hyvästä keskustelusta! Olisin kaivannut ministerille opponenttia, koska ministerillä ei ole käytännön kokemusta opetusalasta. Hyvin toteutettu ohjelma!"
Samaa mieltä on myös toinenkin kuuntelija:
"Kiitos toimittajalle hyvin valmistelleesta keskustelusta! Kiitos ministerille vastauksista! Vastauksista osa niin mustavalkoisia, mikä osoittaa ministerin koulun arjen tuntemisen puutetta."
Monissa kommenteissa tunnuttiin olevan sitä mieltä, että opetusministerin tulisi olla opettaja. Enpä oikein tiedä tuosta. Eiväthän puolustusministeritkään ole sotilaita – kaikki eivät ole olleet edes armeijan käyneitä ja hyvin ovat pärjänneet. Ministerin tehtävänähän on johtaa ministeriötään, joka on sitten täynnä alan asiantuntijoita.
Sitten kritiikkiä liian kepeistä ja runsaista jumalanpalveluksista:
"Kuuntelisin mielelläni Radio 1:tä sunnuntai aamupäivisin, mutta tekopirteät jumalanpalvelukset tekevät kuuntelusta mahdottoman. Eikö yksi tunnin mittainen palvelus riittäisi? Jos on pakko lähettää kaksi palvelusta, eikö se toinen voisi tulla vasta illalla tai vaikka radio Suomesta? Mahtaako kukaan lukea näitä palautteita?"
Viimeinen kysymys oli helppo ja vastaus tulikin jo ilmi. Vaikeampi kysymys on se, että miksi sunnuntaisin kuullaan kaksi jumalanpalvelusta. Syy on se, että on säädetty ja sovittu, että joka sunnuntaina radioidaan valtauskontomme evankelisluterilainen jumalanpalvelus, mutta tasapuolisuuden nimissä myös muut kristityt kirkkokunnat pääsevät ääneen siinä toisessa jumalanpalveluksessa. Niistä suurin osa on ortodoksisia palveluksia, mutta myös pienemmät kirkkokunnat kuten katoliset, baptistit ja kuten huomenna myös ekumeeniset jumalanpalvelukset saavat vuoronsa.
Kiitoksia runsaasta palautteesta ja lähettäkää lisää joko nettisivujemme kautta tai sitten sähköpostitse osoitteeseen yle.radio1@yle.fi. Myös suoraan minulle voi lähettää postia sähköpostitse osoitteeseen kaj.farm@yle.fi tai sitten perinteisen postin kautta osoitteeseen: Kaj Färm PL 8, 00024 Yleisradio.
Rauhallista viikonloppua
Kaj Färm

Siirry sarjan sivulle arrow_forward_iosJAA: