Huippukokki Henri Alenin keittiössä kehitettiin jauhelihan näköinen kasvisruoka: “Ruoan pitää aiheuttaa ajatuksia”
Ilmasto on puhuttanut vahvasti sen jälkeen, kun IPCC:n ilmastoraportti julkaistiin lokakuun alussa. Vaikka sitä olisi miten päin tulkinnut, yhdestä asiasta ei pääse mihinkään: ruokatottumukset ovat suurin asia, joka vaatii muutosta.
"Me olemme hedonisteja: meitä kiinnosta pätkääkään fatkat tai se, miten meidän pitäisi syödä", sanoo kokki, keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alen. Ravintola Ultiman keittiössä ekologisuutta pohditaan paljon, ja se pakottaa myös luovuuteen. Pohdinnasta on tällä kertaa jalostunut aivan jauhelihan näköinen asia, joka on tehty pelkistä kasviksista.
Kuinka suurta on ruoka-ammattilaisen ilmastoahdistus ja siirtyykö puhe sanoista tekoihin?
Toimittajana Ippi Arjanne.
Siirry sarjan sivulle arrow_forward_iosJAA: