Kaj Färm: Maailmasta ja musiikista
Julkaistu: la 16.3.2019
Kuunneltavissa toistaiseksi
264 kuuntelukertaa
"Maailmanpolitiikan arkipäivää on hieno esimerkki ohjelmasta, joka on pysynyt luotettavana ja samaan aikaan se on kuitenkin pystynyt uudistautumaan terveesti.”
Näin kirjoitti Mauno ja jatkaa: ”Esimerkiksi viimeviikkoinen jakso, mikä käsitteli Pakistanin ja Intian välistä jatkuvaa konfliktia oli silmiä avaava. Tästäkin asiasta kuulee Suomessa aivan liian harvoin kunnon asiaa, vaan on ollut käännyttävä esimerkiksi BBC Worldin puoleen. Mutta onneksi on Yle Radio 1!”
Älä muuta sano, Mauno. Tuokin Maailmanpolitiikan arkipäivää jakso, jonka alaotsikko on "Voiko Intian ja Pakistanin välinen kiista Kashmirista kärjistyä sodaksi”, löytyy tietenkin Areenasta. Tiivis parikymmentä minuuttia kestävä tiedon tasaus aiheesta olisi siis tarjolla.
”Hieno rajaus Kalle Haatasella perjantaina: 'Ei käsitellä koko Egyptin historiaa, vaan rajataan se Kleopatrasta arabikevääseen'. Jäljelle jäikin sitten vain reilut kaksituhatta vuotta, mutta olipahan taas mielenkiintoinen ohjelma!”
Tuon ohjelman nimi oli ”Egyptin historia faraoiden jälkeen” ja niin hassulta kuin se tuntuukin, oli tuo aiheen rajaus merkittävä. Jäihän siinä ainakin reippaat 3000 vuotta pois!
Mainitsen tässä yhteydessä, että paljon on tullut palautetta, mikä liittyy tuleviin eduskuntavaaleihin ja niitä käsitelleihin ohjelmiin ja ennen kaikkea Ykkösaamuun. Ne ovat osin aivan hyvin argumentoituja mielipiteitä jonkun ehdokkaan tai puolueen puolesta tai vastaan, mutta en kuitenkaan halua käyttää tätä viisiminuuttista niiden esittelemiseen. Sille keskustelulle antaa ikuinen internet tai vaikkapa vaaliteltat runsaasti tilaisuuksia.
Puhutaan sen sijaan musiikista:
”Euroopan konserttilavoilla on tosi kiva ohjelma. Lähinnä kiinnostavaa musiikkia hienoina ja ainutlaatuisina taltioina, mutta sopivasti myös paikallisväriä eri puolilta Eurooppaa. Kiitos tästä ohjelmasta!”
Euroopan konserttilavoilla on todellakin ainutlaatuinen ohjelma, sillä siinä kuultava musiikki on niin sanottua vaihtotavaraa eri Euroopan yleisradioyhtiöiden radioimista konserteista. Näitä esityksiä ette siis voi levyltä kuulla, mutta Areenasta kuitenkin kolmekymmentä vuorokautta lähetyksen jälkeen. Ohjelman toimittaa ja kokoaa Ahti Paunu.
”Iso kiitos tänään lauantaina 9.3. kuullusta Kare Eskolan 'Välilevyjä'-ohjelmasta! Tällä jaksaa taas pitkään eteenpäin! Tietoa, taitoa ja koskettavaa, mieltä ylentävää musiikkia. Kiitos, Kare Eskola!”
Kare Eskolan Välilevyjä kuullaan ensin maanantaisin kello 11 ja toiseen kertaan lauantaisin kello neljätoista.
Musiikkia voi kuunnella monenlaiseen tarpeeseen ja muutenkin sillä on useita funktioita:
”Hei! Meillä on vuorokauden ympäri Ykkönen aina auki! Keittiöön tai kesällä tupaan tullessa yön pimeinä hetkinä on mahtavaa kun klassinen musiikki tahdittaa yöpalan.”
Näin kertoivat Marjo ja Pekka. Musiikkia yöpalan painikkeeksi. Siinäpä oiva ohjelman nimi.
Kiitoksia jälleen kaikesta palautteesta. Erityisesti kiitän niistä todella lukuisista kannustusviesteistä, joita sain koskien viime lauantaista kannanottoa antisemitistisistä viesteistä. Kiitoksia myös Ilta-Sanomien toimittaja Jouko Juonalalle samaa aihetta käsittelevästä kolumnistaan perjantain lehdessä. On hyvä, että asiasta puhutaan ääneen.
Palautetta voi lähettää monella tapaa esimerkiksi nettisivujemme kautta tai sitten sähköpostitse osoitteeseen yle.radio1@yle.fi. Myös suoraan minulle voi lähettää postia sähköpostitse osoitteeseen kaj.farm@yle.fi. Myös perinteinen posti käy ja kulkee. Osoite on: Kaj Färm PL 8, 00024 Yleisradio.
Rauhallista viikonloppua.
Kaj Färm

Siirry sarjan sivulle arrow_forward_iosJAA: