Suomen Pietarin Instituutin johtaja Sani Kontula-Webb: Pietariin mennessä kannattaa ensiksi ostaa itselleen hyvät kävelykengät
Pompöösi venäläinen arkkitehtuuri ja julkiset ulkotilat kuvastavat valtaa ja voimaa.
Tsaari Pietari Suuren 1700-luvun luomus Pietari on Venäjän kansainvälisimpiä kaupunkeja, ikkuna Eurooppaan. Ulkomaisia arkkitehtejä pyydettiin suunnittelemaan Pietaria mahtipontisuutta korostamaan: palatseja, puutarhoja, aukioita ja monumentteja. Talvipalatsin ja Palatsiaukion lisäksi kaupunki tunnetaan mm. Vaskiratsastaja-patsaastaan, jonka jalustassa on käytetty suomalaista graniittia, Iisakinkirkosta, Pietarhovista suihkulähteineen, Pushkinin Kesäpuistosta, Mars-kentästä, Nevski prospektista ynnä muusta. Venäjän toiseksi suurin kaupunki on kuin suuri ulkoilmamuseo.
Nyky-Pietarin katukuvaan kuuluvat mm. entisiin tehdasrakennuksiin rakennetut julkiset kohteet, Uuden Hollannin saarikompleksi, mutta kaupungissa on myös massiivisia kerrostaloalueita ja nukkumalähiöitä.
Pääkaupunki Moskova tunnetaan yhtä lailla pompöösistä tyylistään. Kirkoilla on keskeinen asema venäläisessä kaupunkimiljöössä.
Suomen Pietarin Instituutin johtaja Sani Kontula-Webb perehdyttää Jari Aulan kanssa venäläisen rakennustaiteen maailmaan, ja aivan erityisesti Pietariin.
Siirry sarjan sivulle arrow_forward_iosJAA:
