Suomessa tehdään huolestuttavan paljon henkirikoksia ja erityisesti viime vuonna niitä oli jopa kolmannes edellisvuotta enemmän. Jokainen henkirikos koskettaa lisäksi myös omaisia ja läheisiä, ja kokemus voi olla hyvinkin traumaattinen. Silloin apua pitää olla tarjolla ja erityisen tärkeä olisi matalan kynnyksen vertaistuki. Tämän tietää myös vaasalainen Marja-Leena Hautamäki, joka menetti aikanaan ainoan lapsensa henkirikoksessa.
Maassamme on toiminut jo 20 vuoden ajan Huoma ry, joka tarjoaa vertaistukea henkilöille, joiden läheinen on menehtynyt tapon tai murhan uhrina. Huoman alueellista toimintaa edustavat taas vertaistukiryhmät, joita toimii pitkin suomea.
Nyt sellainen saadaan myös Pohjanmaalle, kun Pohjanmaan Kriisikeskus Valon tiloissa Vaasassa aloittaa ensi kuussa 5.10 alkaen oma vertaistukiryhmä henkirikoksessa läheisensä menettäneille. Tästä ryhmästä ja myös tälläisistä kokemuksista puhutaan nyt, kun Antti Haaviston haastattelussa ovat kriisityöntekijä Camilla Björk sekä Marja-Leena Hautamäki, joka menetti itse ainoan poikansa puukotuksessa 8 vuotta sitten.
Siirry sarjan sivulle arrow_forward_iosJAA:
