Puheen Iltapäivä: Teresa Välimäki: Grilli on kesän keittiö - sillä voi tehdä kaikkea mitä liedellä tai uunissa
Grilli taipuu moneen ja sen avulla voi tehdä ruokaa tosi monella tavalla.
- Grilli on yhtä aikaa liesi ja uuni. Olenkin sanonut, että grilli pihalla on itsessään kesän keittiö, toteaa kokki Teresa Välimäki.
Grillaaminen on kuitenkin paljon muutakin kuin makkaran käristämistä tai pihvin paistamista. Teresa kehottaakin grillaamaan kasviksia. Hän on itse tehnyt tänä kesänä grillissä ruokaisia salaatteja.
- Pohjaksi tuoretta salaattia, tomaattia ja kurkkua. Sitten grillattuna paprikaa, munakoisoa ja kesäkurpitsaa. Näin salaatissa on jotain tuoretta ja jotain grillinmakuista, samalla myös sekaisin kylmää ja lämmintä.
Erityisen iloinen Teresa on siitä, että erilaiset lisukkeet ovat nyt nousseet trendiksi.
- Lisukkeista avautuu loputon maailma - on tahnoja, salsoja ja kastikkeita. Nämä lisukkeet nostavat grillaamisen ja kesäkeittiön ihan uudelle tasolle. Soosit, tahnat ja salsat ovat helppoja sörsseleitä, jotka vaan hienonnetaan, survotaan, muussataan, sekoitetaan ja sen jälkeen nautitaan, kertoo Välimäki.
Teresa Välimäki tarjoili herkullisia vinkkejä kesäruokailuun Puheen Iltapäivässä Jere Pehkosen haastattelussa.
Siirry sarjan sivulle arrow_forward_iosJAA:
