Ruokatreffit: Satokausikalenterin Samuli Karjula syö hyvällä omallatunnolla myös tuontihedelmiä
Jos me söisimme monipuolisemmin kasviksia, niin meidän olisi helpompi saavuttaa ravitsemussuositusten taso eli puoli kiloa päivässä. Mutta arjessa ja kaupassa käydessä kärryyn päätyy aina ne samat: kurkkua, tomaattia, salaattia, porkkanaa, päärynää, omenaa, banaania ja satsumaa. Ja tällä kattauksella puoli kiloa päivässä alkaa tökkiä.
Maailmassa on paljon vihanneksia, juureksia ja hedelmiä, joiden käyttö on Suomessa vähäistä. Me olemme tottuneet tiettyyn tarjontaan emmekä osaa edes vaatia monipuolisempaa valikoimaa kauppoihin. Lisäksi monen mieltä kaivelee erityisesti ulkomaisten kasvisten ekologisuus, eettisyys tai puhtaus.
Tähän rakoon iskee satokausikalenteri, jossa ideana on tarjota kotikokkaajalle tietoa erilaisista kasviksista. Ja samalla muuttaa ja monipuolistaa koko ruoka- ja viljelykulttuuria .
Satokausikalenterin kehittänyt Samuli Karjula rakentaa oman ruokavalionsa kotimaisten kasvisten varaan mutta lisää makua ja valikoimaa ulkomaisilla kauden kasviksilla. Lihaa hän ei karta vaan käyttää makkaraa mausteena ja laadukasta lihaa proteiinin lähteenä.
- Kurpitsa on ollut isossa nousussa tänä syksynä, lehtikaali parin vuoden ajan ja ehkäpä seuraavaksi nousee keltajuurikas ja talvella varmasti veriappelsiini, pohtii Ruokatreffeillä Samuli Karjula.
Siirry sarjan sivulle arrow_forward_ios JAA: