Pyöreä pöytä: Koulussa tärkeintä vuorovaikutus oppilaiden kesken, eivät opettajat tai rakennukset?
Suoraa puhetta Pauli Aalto-Setälän johdolla. Keskustelijoina ovat Kaarina Hazard, Taru Tujunen ja Maija Vilkkumaa.
Äänestämisen mielekkyys, koulujen tulevaisuus ja fantasiat suomalaisuudesta ovat keskustelijoiden valitsemia aiheita. Puheenjohtaja pahoitteli Kiinan presidentin aiheuttamaa liikenneruuhkaa Helsingissä ja kiitti pandoista.
Xi Jinpingin tiedotustailaisuus herätti puolestaan Kaarina Hazardin ihmettelemään, miksi toimittajat eivät tottelemisen sijaan rikkoneet kieltoa kysyä kysymyksiä tai boikotoineet koko tiedotustilaisuutta.
Muusikko Maija Vilkkumaalla on tämänkertaistenkin vaalien edellä kaksijakoinen olo siitä, miten äänestämisellä muka vaikutetaan. Hän pohtii, pitäisikö järjestelmä kriisiyttää siten, että kaikki jättäisivät äänestämättä.
- Ota selvää, lue, kehottaa Kaarina Hazard. Hän uskoo, että siten voi selvittää, mitä mieltä itse kukin on ja siten voi valita, ketä äänestää.
Viestintätoimiston toimitusjohtaja Taru Tujunen kysyy Sitran tavoin, tarvitaanko tulevaisuudessa koulua.
- Vuorovaikutus ei ole enää opettaja-oppilas-vuorovaikutusta vaan vuorovaikusta muiden opiskelijoiden kanssa, vertaisyhteiskunnassa olemassa, Tujunen kuvaa ja komppaa Hazardin ajatusta siitä, että oppiminen on dialogia.
Vapaa kirjoittaja Kaari Hazard on ilahtunut, sillä hän on saanut uuden syyn puhututtaa Pyöreää pöytää fantasiasta yhtenäisestä suomalaisuudesta. Historiantutkija Miika Tervonen on nimittäin saanut VuodenTiedekynä -palkinnon artikkelistaan, jossa hän analysoi sitä, miten käsitys yhtenäisestä suomalaisesta kansasta on rakennettu.
Yhtenäistä Suomea ei Hazardin mielestä ole koskaan ollut olemassa.
Twitterissä #pyöreäpöytä
Siirry sarjan sivulle arrow_forward_ios JAA: