Makuasian raaka-aineena ovat ruokien aateloijat eli yrtit, joista kertoo kasvattaja Erno Laukkanen.
Keittiössä vieraana on Ellen Hinttala. Hänen kanssaan keskustellaan mm. ravintolan pyörittämisestä.
Kesäsarjan toimittajina ovat Justus Laitinen ja Petri Rinne.
Resepti:
CHIMICHURRIKANA
300 g kanan rintafileitä (nahkoineen)
Chimichurri:
1 dl oliiviöljyä
1/2 dl punaviinietikkaa
3 kpl valkosipulinkynttä
2 dl lehtipersiljaa
1 dl tuoretta korianteria
1/2 kpl tuoretta chiliä
(1 tl savupaprikajauhetta)
suolaa ja pippuria maun mukaan
1. Hienonna valkosipulit, lehtipersilja ja korianteri. Suikaloi chili. Jos pidät savupaprikajauheesta, niin sekin toimii chimichurrissa, joskaan se ei kuulu alkuperäiseen, argentiinalaiseen reseptiin.
2. Sekoita kaikki yhteen. Chimichurri toimii mainiosti moneen eri tarkoitukseen kuten esimerkiksi marinoimiseen ja grillaukseen. Chimichurrin paksuutta voi vaihdella tarkoitukseen mukaan lisäämällä oliviiöljyä, mikäli seos on sinusta käyttötarkoitukseesi liian juoksevaa.
3. Laita pakastepussiin tai marinoimispussiin rintafileet ja perään puolet chimichurrista. Kääntele ja puristele kevyesti rintafileitä niin, että ne peittyvät tasaisesti marinadiin. Anna fileiden olla jääkaapissa ainakin tunti, mielellään kaksi ja jos muistat niin käy kääntelemässä niitä välillä.
4. Ota fileet huoneenlämpöön 20 minuuttia ennen paistamista.
5. Öljyä grilli ja grillaa fileet ensin nahan puolelta. Muista että grillaamisessa hätiköinti on varmin reitti ongelmiin. Älä siirtele fileitä, kun olet laittanut ne grilliin, ennen kuin olet valmis kääntämään ne. Kanan rintafileen kypsyys on parhaimmillaan 71 astetta. Kypsymisaika riippuu täysin fileiden paksuudesta, mutta hyvin todennäköisesti koko toimituksessa ei mene 10 minuuttia pidempään.
6. Grillaamisen jälkeen fileet kannattaa laittaa folion sisään lepäämään. Hyvä lepäämisaika on vähintään puolet siitä, mitä grillaamiseen kului.
7. Jäähtymisen aikana voit tehdä lautaselle yrttisalaatin, joka kannattaa maustaa kevyesti oliiviöljyllä, viinietikalla, suolalla ja pippurilla.
8. Annostele fileet, lisää tuoretta chimichurria koko komeuden päälle ja ei muuta kuin ääntä kohti!
Siirry sarjan sivulle arrow_forward_ios JAA: