Härkäpavuista kertoo Proagriasta Anu Ellä.
Viikon raaka-aineesta ruokaa loihtivat Justus Laitinen ja Petri Rinne ja Justus Laitinen. Vieraaksi he saavat kasvissyöjä Amanda Stavenin, joka itsekin on kasvattanut härkäpapua.
HÄRKÄPAPU-QUESADILLAT
1 rkl öljyä
1 tl jauhettua korianteria
1 tl savupaprikajauhetta
1 sipuli pilkottuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2,5 dl härkäpapurouhetta
4 dl kuumaa kasvislientä
suolaa maun mukaan
Guacamole:
1 avocado
1 pieni punasipuli hienoksi leikattuna
1 chili suikaloituna
1 valkosipulinkynsi hienoksi leikattuna
1 dl korianteria leikattuna
½ dl limemehua
suolaa ja pippuria maun mukaan
Salsa:
2 isoa, kypsää tomaattia pieneksi leikattuna
1 punasipuli pieneksi leikattuna
1 valkosipulinkynsi hienoksi leikattuna
1 dl korianteria leikattuna
1 rkl limemehua
suolaa ja pippuria maun mukaan
8 maissitortillaa
Ranskankermaa koristeluun
korianteria koristeluun
200g juustoraastetta
1. Kuumenna öljy pannulla ja lisää mausteet hetkeksi
2. Kuullota sipulit.
3. Lisää härkäpapurouhe ja kasvisliemi ja anna kiehua kokoon.
4. Valmista quacamole. Irrota avocadosta hedelmäliha ja muussaa se haarukalla. Lisää sekaan sipuli, chili, valkosipuli ja limemehu sekä korianteri.
5. Valmista salsa.
6. Tarkista härkäpapurouheen maku ja koostumus.
7. Laita kahden tortillan väliin täytteet. Ensimmäisellä kerralla kannattaa laittaa vähemmän, että määrän saa oikeaksi. Alle juustoraastetta, sitten härkäpapurouhetta, salsaa, guacamoolea ja lopuksi vielä juustoraastetta.
8. Laita quesadilla kuivalle, kuumalle pannulle ja päälle toinen pannu tai kattila painoksi. Paahda kumpikin puoli ja leikkaa neljään osaan.
9. Koristele korianterilla ja ranskankermalla.
Siirry sarjan sivulle arrow_forward_ios JAA: