Kananmunista ja kanoista kertoo Ida Oksanen. Fitness-urheilija Noora Santavuori syö kananmunia kesäsarjan toimittajien Justus Laitisen ja Petri Rinteen kanssa.
VIHREÄ SHAKSHUKA
4 kevätsipulia reiluiksi viipaleiksi leikattuna
1 valkosipulinkynsi hienoksi leikattuna
1 tl kuminansiemeniä
2 mtl korianterin siemeniä
1 tl kuivattua oreganoa
oliiviöljyä
100 g
½ sitruunan mehu
100 g pinaattia
100 g pakasteherneitä
4 parsaa
4 isoa munaa
½ punttia minttua
½ punttia tilliä
½ punttia persiljaa
100 g fetajuustoa
1. Keitä parsat puolikypsiksi ja jäädytä.
2. Paahda kuminan ja korianterin siemeniä pari minuuttia pannulla. Hienonna mausteet oreganon ja hyppysellisen suolaa kanssa.
3. laita pannulle reilusti öljyä ja paista sipulit kultaisiksi keskilämmöllä.
4. Lisää mausteet pannulle ja jatka paistamista
5. Lisää pannulle sitruunan mehu ja lisää pinaatti, herneet ja esikeitetty parsa. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista, kunnes pinaatti on pehmennyt.
6. Tee kasviksista “kuppeja”, joihin rikot munat. Jatka kypsentämistä noin 3 minuuttia ja laita kansi päälle.
7. Ripottele päälle yrtit ja feta ja tarjoile välittömästi.
Siirry sarjan sivulle arrow_forward_ios JAA: