Kahvista kertoo Benjamin Andberg. Keittiössä ruokailun lomassa puhutaan ruoka-allergioista Hanna-Maria Mäkelän kanssa.
Kesäsarjan toimittajina ovat Justus Laitinen ja Petri Rinne.
KAHVI
KAHVIPANNACOTTA
2 dl kuohukermaa
2 liivatelehteä
0,50 g sokeria
1,5 rkl pikakahvia
2,5 dl maustamatonta jogurttia
Kahvisiirappi:
2 dl vahvaa kahvia
1 dl sokeria
1. Liota liivatelehdet.
2. Kiehauta kerma ja sokeri yhdessä ja lisää joukkoon pikakahvi.
3. Lisää joukkoon liivatelehdet.
4. Ota kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä hetken aikaa. Lisää jogurtti ja sekoita.
5. Annostele seos kuppeihin ja laita jääkaappiin. Pannacottan on hyvä olla jääkaapissa vähintään kolme tuntia.
6. Valmista kahvisiirappi. Siirappi saa olla aika paksua ja hyvä tapa tarkistaa oikea paksuus on lusikalla: Mikäli siirappiin dipatun lusikan pintaan jää valutettaessa selkeä kerros, niin siirappi on tarpeeksi paksua.
7. Anna siirapin jäähtyä ja lisää ohut kerros jähmettyneen pannacottan päälle.
Siirry sarjan sivulle arrow_forward_ios JAA: